Siakap Keli

Tiada Sekatan Untuk Najib, Rosmah – Ketua Pengarah Imigresen

Berikut beberapa perkhabaran tersebar mengenai bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor yang dikatakan ke Indonesia menggunakan pesawat peribadi dengan penerbangan awal pagi tadi.

Orang ramai juga dilihat memenuhi ruangan lapangan terbang dan cuba ‘menghalang’ penerbangan tersebut.

Ketua Pengarah Imigresen Datuk Seri Mustafar Ali memberitahu, setakat ini tiada lagi sekatan dibuat terhadap bekas Perdana Menteri serta isterinya itu.

Beliau juga ditanya tentang mengenai status perjalanan imigresen (SSPI) Najib dan Rosmah yang tertera “Sila rujuk ke pejabat imigresen terdekat”, Mustafar tidak mengulas hal tersebut. – Malaysiakini

Menurut Malaysiakini, dalam masa beberapa jam selepas mereka melaporkan mengenai semakannya mendapati Najib Razak dan Rosmah disenarai hitam oleh Jabatan Imigresen, status itu nampaknya telah bertukar.

Semakan terhadap Sistem Semakan Status Perjalanan Jabatan Imigresen (SSPI) pada jam 9.18 pagi menggunakan nombor IC mereka menunjukkan perubahan status.

Ia kini memaparkan keputusan “Tiada halangan” dalam huruf hijau untuk kedua-duanya, bagi menunjukkan bahawa mereka tidak disenaraihitamkan.

Sumber: Malaysiakini

Nur Farra

writ.er / [rahy-ter]
-noun
1. a peculiar organism capable of transforming caffeine into books.

Editor: Nur Farra

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di