Siakap Keli
KUALA LUMPUR, 6 Julai -- Pos Malaysia Berhad mengeluarkan 'folder' set istimewa edisi khas Setem Ku Khas Tun Dr Mahathir Mohamad yang dikeluarkan sempena ulang tahun Tun yang Ke-93 di Ibu Pejabat Pos Kuala Lumpur. Setem khas ini dijual dengan harga RM93 dan sebanyak RM5 dari hasil jualan set 'folder' akan disalurkan kepada dana bagi Tabung Harapan Malaysia. Setem Ku yang memaparkan tiga reka bentuk setem berbeza yang memaparkan saat-saat ceria serta keakraban antara pemimpin utama negara bersama isterinya Tun Dr Siti Hasmah serta detik bersejarah semasa upacara angkat sumpah Tun Dr Mahathir sebagai Perdana Menteri Malaysia Ke-7. --fotoBERNAMA (2018) HAK CIPTA TERPELIHARA

Pos Malaysia Keluarkan Setem Khas Sempena Ulang Tahun Tun M

Pos Malaysia akan mengeluarkan setem khas edisi terhad sempena ulang tahun ke-93 Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada Selasa.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulannya, Al-Ishsal Ishak berkata setiap lembaran ‘Setem Ku’ menampilkan reka bentuk berbeza dan dijual dengan harga 60 sen setiap satu.

Setiap folder mengandungi tiga lembaran Setem Ku, yang menampilkan saat-saat mesra antara Dr Mahathir dan isteri Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali, serta hari bersejarah apabila Dr Mahathir mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri ketujuh Malaysia, katanya pada sidang media di ibu pejabat Pos Malaysia di sini.

Al-Ishsal berkata Pos Malaysia memberi penghormatan kepada ikon prolifik Malaysia itu dengan menghasilkan set folder khas.

“Tun Dr Mahathir telah dedikasikan seluruh hidupnya demi kebaikan negara dan inilah cara kami untuk mengucapkan terima kasih atas segala usaha dan sumbangannya kepada Malaysia,” katanya.

Al-Ishsal juga berkata RM5 daripada hasil jualan setiap set folder itu akan disalurkan ke Tabung Harapan Malaysia, tabung amanah yang ditubuhkan oleh kerajaan untuk membolehkan rakyat Malaysia menyumbang bagi pembayaran balik hutang negara.

“Kami hanya mengeluarkan 100,000 keping bagi setiap reka bentuk Setem Ku (kesemuanya 300,000 keping). Oleh itu saya ingin menggalakkan semua orang mengambil peluang ini dengan segera kerana ia tidak akan dikeluarkan lagi sebaik sahaja koleksi ini habis dijual.

“Bawalah pulang koleksi bersejarah ini dan menyumbang kepada Tabung Harapan,” katanya.

Set lengkap boleh diperoleh pada harga RM93 setiap satu di semua pejabat pos umum dan pejabat pos terpilih seluruh negara atau pembelian melalui eziEmall.com. – Bernama

Azmil

The best preparation for tomorrow is doing your best today. :)

Tambah komen

Sumbang Artikel Anda

Anda suka menulis dan berkongsi? Tetapi tiada medium yang sesuai? Anda dialu-alukan untuk menulis di Siakap Keli sekiranya penulisan anda itu suatu perkara yang manfaat.

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di