Dikikis Teman Wanita, Anak Jutawan Ditinggalkan Bila ‘Miskin’

Anak lelaki seorang ahli perniagaan terkemuka berdepan hukuman penjara gara-gara ingin memenuhi keperluan dan keinginan teman wanitanya yang cantik.

Zhang Xiaoen, 29, anak tunggal yang membesar dalam sebuah keluarga kaya di Hangzhou, China sudah biasa dengan kemewahan dan menghabiskan sejumlah besar wang untuk apa saja yang diinginkannya.

Namun, sumber kewangan keluarganya itu masih tidak mencukupi untuk memenuhi kehendak Yang Yizhen, seorang wanita muda yang menjadi teman wanitanya dua tahun lalu.

Sebagai seorang model bebas dan berpengaruh di media sosial, Yizhen dilaporkan menjadi kesayangan Xiaoen dan dia sanggup melakukan apa sahaja bagi memastikan kekasihnya itu gembira.

Malangnya, walaupun Xiaoen sudah kaya-raya, keinginan Yizhen melebihi daripada itu dan sukar untuk dikawal.

Media China melaporkan bahawa dalam tempoh dua tahun lalu, Xiaoen memanjakan teman wanitanya itu dengan pelbagai hadiah mahal, bermula dengan pakaian, aksesori, barang kemas berjenama mewah, kereta dan beberapa perjalanan ke Dubai.

Untuk memastikan dia dapat terus berbelanja besar, dia dilaporkan mengeluarkan wang sebanyak 70 juta yuan (RM42.4 juta) dari syarikat bapanya dan kemudian mula meminjam lebih banyak wang daripada rakan-rakannya supaya dia boleh berjudi untuk membayar balik wang bapanya.

Malangnya apa yang dirancang tidak menjadi.

Dia bukan sahaja tidak mampu menang 70 juta yuan, sebaliknya mengalami kerugian sebanyak 170 juta yuan (AS$25.4 juta) daripada pemberi pinjamannya. Tidak dapat membayar hutang-hutangnya, lelaki ini dilaporkan kepada polis dan akhirnya ditangkap.

Didakwa dengan penipuan, Xiaoen mengaku pengurusan kewangannya yang lemah, tetapi pada masa sama menyalahkan teman wanitanya kerana akhirnya perlu berdepan situasi buruk seperti ini.

Semasa pendengaran di mahkamah, dia berkata Yizhen sering menenamaninya ke Macau dan menggalakkannya untuk berjudi.

Media China mendedahkan selepas Xiaoen ditangkap, teman wanitanya bukan sahaja meminggirkannya, tetapi juga mula bekerjasama dengan pendakwa.

Dia terus tidak bercakap tentang Xiaoen di media sosial, dan dilaporkan menyiarkan gambar dirinya dengan lelaki lain.

Sumber : odditycentral

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Editor: Sha Rossa

Tambah komen

Dari Wiser.my