Siakap Keli

Permainan Baru ‘Tung Tung Master’ Cecah 3.89 Juta Penyertaan di Indonesia, Apakah Permainan Ini?

Dicipta oleh APUS Game, bahagian penerbitan permainan dalam talian APUS iaitu unicorn internet mudah alih China yang membawa Sistem APUS, iaitu sistem pengguna telefon pintar kepada 1.2 bilion pengguna id seluruh dunia, dan diperkenalkan oleh Muslim GO, Tung Tung telah secara rasminya dilancarkan dan diperkenalkan kepada negara Muslim terbesar di dunia, Indonesia, dan Malaysia pada bulan Ramadhan lepas. Melepasi segala jangkaan, Tung Tung telah dimain lebih 3.89 juta kali di Indonesia dalam hanya tiga minggu, dan sedang meningkat dengan mendadak.

Ramai telah tertanya-tanya bagaimanakah permainan yang kecil dan mudah ini dapat memberikan impak yang begitu besar dan membuat begitu ramai pemain tertarik dengannya. Tanpa melengah lagi, mari lihat bagaimana ia terjadi.

  1. Mudah

Permainan ini amat mudah dan dengan arahan yang sangat jelas. Pemain hanya perlu tekan di skrin dan membawa avatar untuk melompat dari kotak ke kotak. Dari segi reka bentuk pula, ia direka dengan cara ringkas dan menarik.

  1. Trendy

Sekarang setiap orang ingin mengikuti dan menjadi sebahagian dari trend terkini. Disebabkan ini, apabila Tung Tung telah menjadi sebagai satu trend, semakin ramai yang mengikut dan mula bermain.

  1. Persaingan

Siapa tidak suka persaingan dan kemenangan kan? Bukan sahaja Tung Tung membenarkan anda untuk bersaing dengan rakan anda tetapi anda juga boleh bersaing dengan Pengaruh-pengaruh media sosial.

  1. Perlumbaan Mingguan

Terdapat 3 perlumbaan mingguan yang dibuat oleh Tung Tung sepanjang muslim Ramadhan lepas. Dalam perlumbaan ini, setiap pemain akan disenarai mengikut ranking. Pada setiap minggu, ranking ini akan segar semula dan setiap peserta akan berlumba untuk menduduki ranking pertama pada setiap minggu untuk memenangi minggu perlumbaan tersebut. Berdasarkan ranking ini, halaman rasmi Tung Tung di Facebook telah memberi pelbagai jenis hadiah kepada pemenang. Penyertaan percuma untuk mendapat hadiah menarik, siapa ingin menolak kan?

Ini adalah beberapa video dari pemain-pemain Tung Tung.

Secara ringkasnya, walaupun Tung Tung adalah satu permainan yang menyeronokkan, tetapi kita harus beringat bahawa ia adalah satu permainan di hujung jari anda. Jadi anda harus ingat perkara ini dan bermain secara sederhana tanpa ia menjejaskan kehidupan harian anda.

Mohd Firdaus

Tak Makan Ikan Siakap Dan Ikan Keli

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di