Siakap Keli

Belajar Dari Youtube Bantu Isteri Bersalin Di Rumah, Akhirnya Menyesal Tak Sudah

Rancangan sepasang suami isteri untuk menyambut kelahiran bayi mereka di rumah dengan bantuan video di Youtube berakhir tragedi apabila si isteri meninggal dunia selepas melahirkan anak.

Krithika, 28, yang melahirkan anak keduanya di Tirupur Tamil Nadu, meninggal dunia akibat pendarahan teruk selepas melahirkan anak dengan bantuan suami, rakan suami dan isterinya di rumah, yang mana tidak seorang pun daripada mereka mempunyai kelayakan perubatan, menurut polis.

Pada mulanya, wanita itu bersama bayi perempuan yang baru lahir tidak sedarkan diri dan digegaskan ke sebuah hospital kerajaan di Tirupur, di mana para doktor mengisytiharkan dia meninggal dunia pada Ahad.

Bagaimanapun bayi itu selamat dan dirawat di hospital, kata polis.

Penduduk tempatan memaklumkan pegawai-pegawai Pembangunan Kanak-Kanak yang kemudian membuat laporan polis.

Suami wanita berkenaan, Karthikeyan ditahan dan polis melakukan soal siasat.

Menurut siasatan awal, Karthikeyan, yang bekerja di sebuah syarikat pakaian mempunyai anak berusia lima tahun bersama Krithika.

Difahamkan, selepas dia mengandung buat kali kedua, pasangan itu mula menonton cara bersalin di rumah yang banyak terdapat di Facebook dan Youtube.

Pada 22 Julai, ketika Krithika mahu melahirkan anak, suaminya memanggil sahabatnya, Praveen dan isterinya untuk membantu dalam proses kelahiran anak keduanya secara normal di rumah.

Mereka melihat panduan kelahiran secara normal di telefon bimbit dan komputer sehinggalah Krithika melahirkan seorang anak perempuan.

Walau bagaimanapun, dia tidak sedarkan diri akibat pendarahan yang berlebihan dan meninggal dunia.

Sumber : KhaleejTimes

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di