Siakap Keli

Perak Bakal Lancar E-Jodoh, Modul Poligami Bermula Oktober Ini

Jabatan Agama Islam Perak (JAIPk) akan memperkenalkan laman sesawang e-jodoh untuk membantu individu yang sukar bertemu jodoh mendapatkan pasangan.

Pada masa sama, Pengarahnya Datuk Mohd Yusop Husin berkata JAIPk juga akan melancarkan modul poligami bertujuan memberi pendedahan tentang tanggungjawab mereka yang ingin berpoligami bagi memastikan isteri dan anak tidak terabai.

Kedua-dua inisiatif itu akan dilancarkan serentak bulan depan, katanya kepada pemberita selepas Program Majlis Nikah Jamaie Syarie peringkat negeri yang turut dihadiri Menteri Besar Ahmad Faizal Azumu di Masjid Sultan Azlan Shah di sini, hari ini..

“Kita akui ada yang mahu berkahwin tetapi belum bertemu dengan pasangan yang sesuai sehingga ada yang sudah lewat usia, jadi kita akan membantu mereka bertemu jodoh seterusnya menjadi salah satu kaedah untuk menggalakkan perkahwinan menerusi e-jodoh,” katanya.

Modul poligami pula bertujuan memberi pendedahan dan penerangan sebenar kepada masyarakat khususnya golongan suami tentang tanggungjawab dan kemampuan bagi mereka yang berkeinginan untuk berpoligami, katanya. – Bernama

Nur Farra

writ.er / [rahy-ter]
-noun
1. a peculiar organism capable of transforming caffeine into books.

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di