Siakap Keli

“IQ Macam Lobak,” KJ Tempelak Ulasan Dato’ Lokman

Khairy Jamaluddin baru-baru ini menjadi bualan ramai selepas salah satu posting di Twitter miliknya tular dengan kenyataan berbaur kecewa selepas menempelak bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak bahawa Barisan Nasional (BN) tewas sehingga hilang kuasa sebagai kerajaan pusat pada pilihan raya umum yang lalu akibat fitnah, penipuan dan janji palsu yang dibuat oleh lawan politiknya.

Retweet berkenaan nyata mendapat perhatian netizen apabila sehingga kini sudah mendapat sebanyak 449 reply, lebih 8 ribu retweet dan lebih 6000 suka.

Terbaru, giliran Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Lokman Noor Adam mengulas salah satu status video bahas bersama Menteri Kewangan yang dikongsi KJ berkaitan isu Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) pada kadar rendah berbanding pengenalan Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST).

Lokman dalam satu statusnya mengulas, “Jika inilah sikap yang ditunjukkan, jangan mimpi anda boleh menjadi Presiden Umno.”

Terkesan dengan komen tersebut, KJ turut membalas ulasan Lokman dengan berkata, “Lebih baik anda berdoa supaya saya tak jadi Presiden Umno.  Perkara pertama saya akan lakukan adalah memecat kamu kerana mempunyai IQ seperti lobak.”

Nur Farra

writ.er / [rahy-ter]
-noun
1. a peculiar organism capable of transforming caffeine into books.

Editor: Mohd Firdaus

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di