Siakap Keli

Dengan RM99 Sebulan, Boleh Ke Korang Penuhi Kehendak Yang Mahal Tanpa Ketepikan Barangan Keperluan?

Rata-rata antara kita sudah pasti mempunyai kehendak dan keinginan terutamanya apabila melihat rakan-rakan kita diluar sana memiliki pelbagai kemewahan walaupun taraf pendapatan korang dengan mereka adalah sama.

Ramai antara rakan-rakan kita yang mengutamakan keinginan sehingga terpaksa mengabaikan barangan keperluan seperti kereta, motosikal, barangan peribadi, bercuti dan telefon pintar.

Jadi bolehkah anda memiliki barangan mahal yang harganya RM4,000 dan ke atas dengan hanya membayar RM99 sebulan?

Perabot

Perabot merupakan barangan keperluan dan adakalanya bertukar menjadi kehendak apabila harganya mahal, dengan bayaran RM99 sebulan korang akan dapat beli perabot tertentu terpilih, itu pun hanya perabot biasa seperti rak dan meja kecil.

Hasil carian kami di Lazada, jika anda menginginkan sofa yang harganya RM4,500, anda perlu membayar sebanyak 375.00 sebulan.

Jadi, agak mustahil untuk membeli perabot berharga RM4000 dan ke atas dengan ansuran RM99 sebulan.

Televisyen

Dengan teknologi dalam perfileman yang semakin berkembang pesat, rata-rata filem kini dihasilkan dengan kualiti paparan yang cukup tinggi dan besar demi memastikan penontonnya dapat menikmati pengalaman menonton filem yang gempak dan menarik.

Namun, televisyen berkenaan mestilah yang terbaru dengan paparan dimensi tinggi (HD) atau paparan 4K, tapi harganya mestilah mahal, jadi mampukah kita nak beli secara tunai.

Hasil carian untuk sebuah televisyen pintar 60 inci dengan paparan full HD hargnya RM 5,499 dan bayaran bulanan pula RM458.25.

Dengan komitmen bulanan ia dilihat agak tinggi dan sudah pasti akan mengganggu bajet bulanan anda, ada model lain yang lebih murah, tapi komitmenanya tetap paling randah melebihi RM200 sebulan.

Telefon Pintar.

Sudah pasti ramai antara kita yang menginginkan telefon pintar canggih dan mahal, kebanyakkan telefon pintar berjenama ketika ini amat mahal boleh mencecah harga RM4000-RM6000.

Bagi iPhone XR berkapasiti 128GB, harganya adalah RM3,849 , menjadikan ansuran bulanan perlu anda bayar adalah RM320,75 sebulan.

Manakala untuk Apple iPhone XS dengan kapasiti serendah 64gb, harganya adalah RM4999 menjadikan bayaran ansurannya adalah RM416.58 sebulan, itu belum lagi iPhone XS Max yang hargnya.

Ternyata komitmen anda akan jadi amat tinggi, itu baru Apple iPhone XS, belum lagi iPhone XS Max yang harganya bermula RM5,400 dan ke atas. Sakit poket kalau harga ansurannya macamtu.

Telefon Pintar termasuk Data dan Panggilan Tanpa Had.

Korang tahu tak sebenarnya dengan hanya RM99 sebulan korang dapat memiliki telefon idaman korang termasuk dengan panggilan dan data intenet tanpa had atau unlimited.

Dengan melanggan pakej Unlimited HERO Postpaid P99 dari U Mobile, anda akan diberikan data internet dan panggilan telefon tanpa had dan dapat jimat RM1350 untuk memiliki iPhone terbaru yang sudah pasti impian ramai orang dengan bayaran bulanan hanya RM99 sebulan?.

Dahla dapat iPhone murah, tengok pula apa korang dapat dari Unlimited HERO Postpaid P99, memang berbaloi.

Untuk maklumak lanjut U Mobile iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR, sila layari u.my/ip-post

Kenapa ditekankan iPhone, kenapa bukan jenama lain?

Perlu diketahui jenama iPhone ini merupakan jenama paling gah di pasaran, ramai mengakui kualitinya, betapa premiumnya telefon pintar ini dan betapa mahalnya jenama ini, jadi tidak salah kongsikan bagaimana nak miliki iPhone terbaru dengan harga yang begitu murah, siap dengan panggilan dan internet tanpa had.

Jadi, tunggu apa lagi, memang berbaloi jika anda ingin menggunakan iPhone kerana dengan pakej Unlimited HERO Postpaid P99 dari U Mobile anda dapat jimat banyak perbelanjaan, keluar duit sekali sahaja dengan tawaran penjimatan yang cukup besar dan bayaran bulanan serendah RM99.

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.

Editor: Mohd Firdaus

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di