Siakap Keli
Gambar : Bernama

”Seolah-Olah Saya Mengeluarkan Kata-Kata Kesat,” Musa Hitam Sangkal Video Tular Kaitkan Perdana Menteri

Bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Musa Hitam hari ini menyangkal satu video tular di media sosial menunjukkan seolah-olah beliau pernah membangkitkan sikap jahat Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Musa berkata, klip video berdurasi 20 saat itu telah disunting secara khusus untuk disesuaikan dengan tujuan pihak yang melakukan penularan.

“Isi kandungan artikel itu penuh dengan tindakan memotong klip video berkenaan dan menokok tambah ayat-ayat yang menyesuaikannya dengan objektif tertentu. Klip video itu tular hasil beberapa potongan di mana jelas seolah-olah saya mengeluarkan kata-kata kesat yang ditujukan ke atas Dr Mahathir,” katanya dalam kenyataan di sini.

Musa menjelaskan, video itu beasaskan kepada satu majlis diskusi yang berlaku kira-kira empat tahun dulu apabila pengerusi majlis memintanya memberi komen berhubung peletakan jawatannya sebagai timbalan perdana menteri dahulu.

Musa adalah timbalan perdana menteri kelima dari 1981 hingga 1986.

Beliau berkata apabila diteliti kenyataan dan klip video berkenaan, jelas bahawa perkataan ‘kotor’, ‘berdosa besar’ dan sebagainya bukan dituju kepada Dr Mahathir tetapi kepada aktivis politik yang menyarankan untuk menyingkirkannya daripada jawatan Timbalan Perdana Menteri.

Sumber : Bernama

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Tambah komen