Siakap Keli
Kredit Gambar: Mr & Mrs LaVigne

(Video) Sebenarnya Sedap Ke Makan Madu Dengan Sarangnya Sekali?

Seperti ramai sudah maklum akan madu merupakan salah satu dari tujuh makanan terbaik di dunia dengan ciri cirinya yang anti bakteria dan anti funginya.

Madu juga memang terkenal sebagai makanan sunnah dan amat terkenal bagi semua masyarakat di dunia, madu memang jadi pilihan terutamanya di dalam masakan tidak kiralah barat atau timur.

Berikut adalah khasiat-khasiat besar madu.

1.  Meningkatkan Jumlah Sel Darah Merah
2.  Merawat Beberapa penyakit seperti ulser, asma dan lain-lain lagi
3. Pembasmi kuman, dapat menghindari penyakit e.coli dan salmonlella.
4. Pelembab Kulit
5. Madu Sebagai Prebiotik
6. Penawar Batuk
7. Mengurangkan Simptom Alergik
8. Sumber Vitamin C Dan Mineral
9. Anti Kanser
10. Anti Oksida
11. Menjaga jantung dan pembuluh darah
12. Memerangi penyakit senang hinggap
13. Merawat luka dan merawat stress.
14. Banyak lagi

Mungkin kita pernah melihat video di laman sosial menunjukkan seseorang sedang menikmati madu sekali dengan sarang, sudah pasti ramai antara yang kecur air liur melihat video berkenaan.

Kelihatan ianya sungguh mengiurkan, dengan madunya meleleh keluar sambil dimasukkan ke dalam mulut anda, Sedap ke?

Sebenarnya makan madu dengan sarangnya sekali sedap sangat-sangat, memang tak terkata, kalau dah sekali cuba, memang akan nak cuba berkali-kali.

Tapi, mana nak dapat madu sekali dengan sarang ini?

Sebenarnya anda boleh menikmati madu asli sekali sarang ini tanpa perlu bersusah payah mencarinya sendiri di hutan kerana ianya kini sudah ada dijual di pasaran keluaran Queenb.

Texture sarangnya yang kenyal dan boleh di kunyah  seperti makan chew gum dan tidak digalakkan untuk dimakan sepahnya sekali setelah menjadi gumpalan kerana ia berasal dari sejenis wax yang lambat hadam.

Jangan risau, kerana Madu keluaran Queenb ini adalah original dari sarang lebah yang diternak di ladang, tak percaya? jom tengok video di bawah, cara pembungkusan madu Queenb.

Sedapnya, tengok video-video ni, rasa macam cair je madunya dalam mulut, jadi apa tunggu lagi, boleh terus ke Facook Queenb my.

Pada yang berminat boleh dapatkan dengan harga bermula dari RM40 keatas mengikut size.. didatangkan dengan 4 size berbeza

Single RM40 ( 2 org makan ), Couple RM80 ( 4 org makan ), keluarga  RM140 ( 7 orang makan ) dan Limited Edition RM120 ( 6 orang makan )

Kualiti dan rasa madu Queenb ni berbeza dengan madu madu yang lain di pasaran kerana ianya 100% asli, untuk proses penghantaran Queenb mempunyai perkhidmatan ”cash on delivery” di seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei.

View this post on Instagram

Hi guysss!! Okay arini akak nak story sikit , banyak dah tau dari dulu sampai lah sekarangg banyak sangat customer customer yang asyik duk tanya “kenapa madu saya ada gula eh? Kenapa macam ada gula pasir eh? Kenapa manis macam gulaaa pastu haaaa kita jumpe gula dalam madu .. terus chop madu kita tak ori, madu kita ada campur gula.. penat tau berbuih mulut akak cakap madu kita betul betul ori.. takde campur apa apa.. memang 100% pure honey.. okay akak bagitahu eh, yang macam gula pasir tu, yang berketul tu .. itu semua cristal.. boleh tengok dalam madu yang akak potong ni, penuh cristal.. untuk pengetahuan semua MADU ORI SAHAJA YANG CRYSTALIZE!! Madu fake takkan bercristal, dia akan macam tu je terus.. jadi kalau dapat madu crystal tu in shaa Allah itu daah memang sah ori… madu jika biar lagi lame lagi byk cristal dia.. nak hilangkan cristal tu rendam je dengan air panas suam.. dalam bekas tau.. bukan rendam madu sahaja pulak.. tapi cristal tu lah yang sedap tau.. susah dapat.. kalau dah dapat tu bersyukur lah.. okay semua selamat bermadu .. #maducristal #maduqueenb#queenb#queenbhoney#madusarang#queenbmy#maduoriginal

A post shared by Madu Lebah TRENDING Malaysia 🔥 (@queenb_my) on

Sekarang Queenb sedang mengadakan Contest QbChallenge, Ramai artis yang joint challenge ini kerana hadiahnya lumayan,  Ok admin share no telefon ni kalau korang berminat nak beli ok, selain Facebook korang boleh terus ke Intagram Queenb_My atau  Whatsapp ke 0196113366.

Mohd Firdaus

Tak Makan Ikan Siakap Dan Ikan Keli

Tambah komen

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di