Siakap Keli

(Video) Anak Norman Hakim Dianugerahkan Pelajar Wanita Pertama Hafal 160 Bait Qasidah Dalam Masa 4 Hari

Pelakon terkenal, Norman Hakim sering berkongsi aktiviti yang melibatkan anak-anaknya bersama isteri dan bekas isteri, Memey Suhaiza dan Abby Abadi.

Baru-baru ini anak perempuan mereka, Marissa Dania Hakim menghadiri Majlis Konvokesyen Al-Quran, Hadith & Turath As-Sofa 2018, di Kuala Lumpur kerana menerima anugerah Hafalan Qasidah Burdah Al-Busiri.

Norman Hakim melalui akaun Instagram miliknya menyatakan rasa bangga dan gembira dengan pencapaian anaknya sebagai pelajar wanita pertama yang mampu hafal 160 bait dalam masa 4 hari.

 

View this post on Instagram

 

Majlis Konvokesyen Al-Quran,Hadith & Turath As-Sofa 2018 . . Anugerah Hafalan Qasidah Burdah Al-Busiri untuk @marissadania_ @marissadaniaaaaa_ . . Apa itu Qasidah Burdah?Qasidah Burdah adalah terjemahan kehidupan Nabi Muhammad s.a.w ke dalam bentuk bait-bait puisi kesusasteraan Arab oleh Imam Al-Busiri yang mengandungi 160 bait . . Dan Alhamdulillah syukur Ustazah bagitau Dania adalah pelajar wanita pertama yang dapat hafal 160 bait itu dalam masa 4 hari.Allahu alhamdulillah syukur terima kasih sekali lagi Ya Allah Maha Pengasih & Pemberi segala nikmat & rahmat . . Terima kasih Ya Allah kerana memilih & memberi peluang kepada anak2 kami dalam memperjuangkan kitab2 suciMu🙏🏻

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

 

View this post on Instagram

 

Majlis Konvokesyen Al-Quran,Hadith & Turath As-Sofa 2018 . . Alhamdulillah hilang dah nerves yeayyy!!!Hahhaha papa dia yg over😅Hari ni emosi saya mcm2 ada..syukur,gembira,nerves & hiba . . But honestly yup,more to ‘hiba’..why?Sbb setiap kali nama Rasulullah s.a.w disebut hari ni,setiap kali tu la laju je air mata.Sounds might be over or too much for others but tu la hakikatnya.Saya rindu sangat kat Baginda,tak tahu nak cakap mcmana.Baginda idola Agung pujaan hati saya yang mempunyai 1.8 billion pengikut seluruh dunia hari ni walau Baginda tak pernah ada Facebook ke,Instagram ke,Twitter ke… . . Lagi satu hari ni jugak,anak saya @marissadania_ @marissadaniaaaaa_ Allah s.w.t pilih untuk antara yg menghafal Qasidah Burdah iaitu puisi Agung karya Al-Busiri yang menceritakan ttg betapa sayangnya Rasulullah s.a.w kpd kita semua . . Jom guys hari ni sama2 kita spend time utk lepaskan rindu ni sepuas2nya pada Rasulullah s.a.w,sama2 hadiahkan Al-Fatihah buat Baginda semoga kita sentiasa didalam doa & ingatan Baginda utk sama2 mendapat syafaat Baginda diakhirat tak lama lagi🙏🏻

A post shared by Khalifah Allah (@normanhakim_786) on

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di