Siakap Keli

Takde Pelajaran Tinggi? Ini 5 Kerjaya Gaji ‘Masyuk’ Untuk Korang Cuba

Maukerja - Kerja Kosong Malaysia

Senarai Kerja Kosong Terkini 2019 di Kuala Lumpur, Selangor, Johor, Penang, Perak & negeri-negeri lain. Tawaran kerja kepada calon PMR, SPM, Diploma & Degree. Ikuti pautan Maukerja.my atau tekan butang media sosial di bawah untuk mencari kerja kosong.


Kerja ada banyak di Malaysia ni, bermacam bidang korang boleh cuba mohon cumanya antara tidak tahu bagaimana untuk mohon ataupun tidak mahu sahaja. Kali ini Maukerja kongsikan tips dari akaun TwtLelaki tentang info yang sangat informatif dan berguna sekali bagi penganggur-penganggur di luar sana. Terserah pada diri sendiri samada mahukan kerjaya lain ataupun kerjaya sebegini.

Jangan ingat orang yang kerja bidang 3D ini tidak boleh berjaya, mereka juga timba ilmu, kemahiran dan juga paling penting bayarannya sangat menguntungkan. Kalau korang pernah pasang niat tapi tidak tahu bagaimana untuk memulakannya, boleh lah baca dan jadikan panduan.

‘Untuk kau yang rasa tak tahu nak kerja apa..’

‘Untuk kau yang tak belajar tinggi tapi nak kerja gaji besar’

‘Tak semua orang belajar tinggi, bila keluar boleh dapat gaji besar’

‘Aku amik 5 kerja yang gaji masyuk tak payah masuk universiti. Maknanya kau tak perlu hutang ptptn’

‘Mekanik kereta / Foreman’

‘First kau kena ada minat baru senang belajar’

‘Kalau dah stable, pergi semula GM tempat belajar tanya pasal KURSUS INKUBATOR’

‘Wireman’

‘Pilot Darat / Driver Loadloader’

‘Ramai aku jumpa jenis jadi pilot loader starting masuk basic 4k sebulan boleh pergi 10k’

‘Boring Machine’

‘Sedih aku tengok kerja yang boleh buat duit ‘orang luar’ conquer’

‘Tapi kalau rasa 1.2k tu terbaik, go on lah’

‘Crane Operator’

‘Mobile Crane / Crawler Crane’

‘Rate gaji untuk crane offshore biasa company bayar USD’

‘Kalau nak upgrade untuk lesen kren darat ke lesen kren offshore, boleh uprade dekat Paka’

‘Aku cuma bagi pandangan apa yang aku tahu’

 

Tapi kalau korang tak minat kerja-kerja yang tersenarai diatas. Apa kata korang cuba inta-intai jawatan kosong yang ada dekat website Maukerja. Mana tau kena dengan citarasa korang!

 

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.