Siakap Keli

Curi-Curi Guna Kad Kredit Ibu, Budak 12 Tahun Melancong Ke Bali Seorang Diri

SYDNEY- Seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun dipercayai mencuri kad kredit milik ibunya sebelum menggunakannya untuk melancong ke Bali seorang diri.

Drew, 12,  dikatakan telah menempah tiket penerbangan dan hotel mewah di Bali melalui pakej pelancongan murah di internet selepas bergaduh dengan ibu bapanya di rumah mereka.

Dia dilaporkan menaiki penerbangan transit dari Sydney ke Perth sebelum mendarat di Denpasar, Bali.

Drew dikhabarkan berjaya menempah tiket pelancongan tersebut selepas memenuhi syarat-syarat yang ditentukan oleh syarikat penerbangan tersebut iaitu surat pengesahan yang ditandatangani ibu bapa.

Pada yang sama, dia juga berasa hairan kerana orang ramai tidak mempersoalkannya yang bersendirian di Lapangan Terbang Antarabangsa Sydney.

“Pegawai bertugas hanya meminta kad pengenalan pelajar dan pasport untuk membuktikan bahawa saya berumur 12 tahun dan belajar di sekolah menengah,” jelasnya.

Ibunya, Emma berasa terkejut dan tidak boleh menjelaskan bagaimana perasaannya selepas mengetahui anaknya itu ke luar negara seorang diri dan menginap di Hotel All Season yang bertaraf empat bintang.

Sumber- Dailymail

Aisha Ratnila

"Don't be distracted by criticism. Remember the only taste of success some people get is to take a bite out of you."

- Zig Ziglar

Editor: Aisha Ratnila

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di