Siakap Keli
Gambar : Bernama News Channel

Buaya Tembaga Gemparkan Pengunjung Pantai Di Labuan

Labuan : Penemuan seekor buaya sepanjang kira-kira 1.8 meter oleh pemancing tempatan pagi ini menggemparkan pengunjung di lokasi perkelahan Pantai Mawilla di sini.

Susulan penemuan reptilia itu, Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Labuan akan memasang tanda amaran  di Pantai Sawangan Cina, Membedai dan sekitarnya dalam masa terdekat sebagai amaran kepada orang ramai agar sentiasa berhati-hati di kawasan habitat buaya itu.

Dalam kejadian pada kira-kira pukul 7 pagi itu, satu objek yang pada mulanya disangka batang kayu hanyut oleh pemancing, rupa-rupanya seekor buaya apabila spesies air masin itu mula bergerak.

Bagaimanapun, menurut pesanan yang tular menerusi WhatsApp, buaya itu dikatakan telah dibunuh individu yang menjumpainya.

Gambar : Bernama News Channel

Anggota Perhilitan yang bergegas ke lokasi buaya itu ditemui pada pukul 10 pagi mendapati bangkai reptilia itu telah ditanam oleh orang ramai.

“Pihak kami bergegas ke pantai itu sebaik membaca dan melihat pesanan yang ditularkan melalui WhatsApp dan menggali semula buaya itu untuk tujuan forensik dan pelupusan hari ini,” kata seorang anggota Perhilitan yang enggan dikenali kepada sumber.

Sumber : Bernama

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.