Siakap Keli

”Tidak Berlaku Di Premis Atau Pejabat JPJ,” Penjelasan Isu Insiden Tukar Kononnya Pertengkaran Di Kaunter JPJ

Baru-baru ini tular di media sosial, pertengkaran antara seorang individu dengan pegawai bertugas yang didakwa berlaku di kaunter Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Video berdurasi 43 saat itu mengundang andaian ramai dan persepsi negatfi masyarakat.

Sehubungan itu, JPJ menerusi laman facebook rasminya mengeluarkan kenyatan bahawa pihak JPJ tidak sama sekali terlibat dalam hal berkenaan. Siasatan juga mendapati situasi tersebut tidak berlaku di premis atau pejabat JPJ sebagaimana yang diwawarkan ramai sebelum ini. Ikuti kenyataan seperti di bawah.

TULAR MENGENAI KLIP VIDEO INSIDEN PERTENGKARAN DI KAUNTER
27 FEBRUARI 2019

1. Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia memandang serius sebuah klip video yang tular di media sosial dan aplikasi Whatsapp berdurasi 43 saat sejak semalam mengenai satu insiden pertengkaran di kaunter di mana seorang individu dalam video tersebut telah memaki hamun pegawai bertugas kaunter.

2. Siasatan lanjut mendapati situasi berlaku tidak berlaku di Premis atau Pejabat JPJ sebagaimana yang diwar-warkan dan tular.

3. Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia sentiasa mengingatkan Warga Cemerlang JPJ agar sentiasa meningkatkan kualiti perkhidmatan yang menerapkan ciri-ciri kendiri yang selari dengan kehendak masa dan zaman ini agar rakyat mudah berurusan, tidak sukar berurusan tanpa menimbulkan masalah mendapat layanan yang sewajarnya.

Sumber : Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Editor: Mohd Firdaus

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di