Siakap Keli

”Mati-Mati Ingat Dia Berhenti Sebab Nak Jawab Call, Rupanya..” Gangguan Seksual Di Tempat Awam, Gadis Luah Rasa Jijik

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

Isu gangguan seksual kerap berlaku terhadap wanita tanpa mengira tempat. Terbaru, satu rakaman gangguan seksual yang sempat dirakam oleh seorang individu tersebar di media sosial. Jijik melihat perlakuan lelaki ini yang secara terang-terangan berani melakukan perbuatan tidak senonoh di tempat awam.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 3.38 petang Selasa lalu, gadis yang dikenali sebagai Fyfie berada di pondok perhentian bas Seksyen 7.  Dia yang berada di dalam bas ketika itu pada mulanya tidak mengesyaki perkara yang tidak baik dengan kehadiran penunggang motosikal itu.

Ikuti perkongsian gadis ini seperti di bawah. Moga wanita di luar sana sentiasa mengambil langkah berwaspada supaya kejadian yang buruk dapat dielakkan.

Assalamualaikum guys, kalau korang kat luar or kat mana-mana area seksyen 7 please careful.. mati-mati aku ingat pakcik ni stop sebab nak on call..

Kejadian hari ini 5/3/2019 pada pukul 3.38pm di bustop seksyen 7.

“Ada seorang pakcik naik motosikal, tapi dia stop di perhentian bas sekejap. Tengok dia macam on call, so buat bodoh jugak la, then perasan macam dia garu-garu kat private dia.. ingat kan gatal ke apa ke so whatever, biar je la..

“Bas rapid pun dah sampai, so saya naik dan duduk di kerusi belakang yang menghadap pintu belakang. Dia dengan tiba-tiba menyelak jaket dia and…. 

“Yeah, ternampak private dia sebab dia memang sengaja tunjuk. Still buat tak tahu and beranikan diri untuk merakam video ini.

“Please, tolong viralkan pervert ni and share awareness to others especially girls. Ramai student-student UiTM Shah Alam duduk luar so be careful guys!,” tulis Fyfie di laman twitternya. 

Difahamkan, Fyfie telah membuat aduan berhubung kejadian itu kepada polis rapid untuk tindakan lanjut.

Berkenaan kes pervert yang fifi kena hari tu, polis rapid akan buat rondaan guys! So sesiapa lagi yang terkena tu sila kongsi and fifi akan bagi tahu polis rapid bagi pihak korang.

 

Sumber : Twitter @fyfie_nellford

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Editor: Sha Rossa

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di