Siakap Keli
Gambar : The Feed

”Egg Boy” Mahu Derma Wang Yang Dikumpul Buatnya Kepada Mangsa Serangan Christchurch

”Egg Boy’‘ yang menerima pujian seluruh dunia di atas keberaniannya memecahkan telur di atas kepala ahli politik Australia, Fraser Anning, akan mendermakan sebahagian besar wang yang dikumpul untuknya kepada mangsa korban serangan masjid di Christchurch.

Kejadian itu berlaku selepas Anning membuat kenyataan yang menyalahkan semula mangsa dalam kebangkitan serangan tembakan rambang di dua masjid di bandar tersebut.

Selepas memecahkan telur ke atas kepala Anning, beliau menumbuk Will Connolly, 17,  yang merujuk dirinya sebagai ”Egg Boy” dan beberapa orang lain menahannya sebelum ”Egg Boy” itu ditangkap.

Susulan kejadian itu, orang ramai mula bertindak mewujudkan halaman GoFundMe untuk mengumpul dana bagi membayar yuran guamannya (dan lebih banyak telur), di mana setakat ini ianya telah meningkat kepada $45,000 (RM183,717).

Bagaimanapun, individu yang membuat halaman itu berkata, Connolly telah menghubunginya dan berkata bahawa dia komited untuk menyerahkan sebahagian besar wang yang didermakan untuknya kepada mangsa serangan pengganas di Christchurch.

Selepas Connolly dibebaskan tanpa dikenakan sebarang tuduhan, dia telah bercakap mengenai kejadian tersebut di Twitter.

”Jangan pecahkan telur ke atas ahli politik. Anda akan diserang oleh 30 bogan (orang yang tidak berpelajaran) pada masa yang sama.

”Saya telah belajar mengenainya melalui cara yang sukar,” katanya dalam satu video.

Sumber : NZ Herald

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di