Siakap Keli

“Tengah Ambil Wuduk Hujung Sungai Tu,” Lelaki Kongsi Gambar Miliknya, Buktikan Yang ‘Dunia Lain’ Itu Wujud

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.
Niatnya cuma satu, hanya untuk membuktikan kehadiran makhluk lain, selain apa yang dapat kita lihat secara mata kasar di muka bumi ini.
Rentetan kehilangan Asyraf, salah seorang peserta Gopeng Ultra Rail sejak dua minggu lalu dikaitkan dengan pelbagai kisah mistik di kawasan kehilangannya, Bukit Putih dan Gua Tempurung.
Individu menggunakan nama Facebook, Shapek Sang Kai berkongsi gambar yang meremangkan bulu roma sesiapa sahaja yang melihatnya. Gambar yang didakwa masyarakat bunian itu kelihatan berkumpul di kaki air terjun di sebuah tempat yang tak didedahkan namanya.
Susulan kes kehilangan acap.. Ramai yg tak percaya dan menolak pasal “dunia lain”… Nie aku share skit gambar pernah diambil tahun 2015 lau tak silap.. Lokasi dirahsiakan sbb taknak menakotkan org lain..
 
Mse tu kami berempat je kat sni.. Takde org lain.. Bila balik umah tgk gambar bru perasan.. Seolah ade org lain tgh ambil wuduk di hujung sungai tu..
#Kuasaallah
 
*Aku Share Sebab Ramai Orang Tak Tau, “Mereka” itu ada sbenarnya..
*Gambar takde edit2.. Aku tak suruh korang percaya.. Aku cme share ape pernah aku lalui..
*Gambar nie saya tak boleh pastikat tarikh sbenar dia.. Lebih kurang tahun 2015.. Atau mungkin 2014.. Gambar nie dah lame simpan dlam Samsung tab isteri, tab tu plak Jarang2 on.. Pakai mse enset personal rosak.. So tadi saya on untuk Bluetooth kat enset personal..
 
Tak tau tarikh tu keluar sebb data dia dah rosak atau memang tu tarikh ditangkap gambar tu.. Sy share gambar nie sbb agak mrah dengan komen2 negatif tentang kehilangan acap tu.. Ramai yg tak percaya masih wujudnya “alam lain”..
 
Jadi sy tunjukkan ape yg pernah saya lalui..dan gambar nie diambil HANYA KAMI BEREMPAT sahaja di kawasan berkenaan.. Waktu dri asar ke senja(dah lupa).. Jelas tak penjelasan nie..

Nur Farra

writ.er / [rahy-ter]
-noun
1. a peculiar organism capable of transforming caffeine into books.

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di