Siakap Keli

”Sultan Berjiwa Rakyat”, YDP Agong Cemar Duli Hulur Bantuan Kepada Mangsa Kemalangan

Gambar: Bernama

Sebelum ini tular di media sosial Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah sanggup mencemar duli dan beratur bagi membeli makanan di KFC bersama rakyat yang lain.

Hari ini, Seri Paduka Baginda Tuanku sekali lagi membuatkan rakyat kagum dengan peribadinya yang baik dan berjiwa rakyat.

Baginda telah mencemar duli turun dari kenderaan rasmi bagi membantu seorang mangsa kemalangan di sebuah jalan raya di Putrajaya ketika dalam perjalanan ke Mesyuarat Pra Kabinet bersama YAB Perdana Menteri di Istana Melawati di sini.

Pemandu kereta tersebut, Puan Jasliza Jamil walaubagaimanapun tidak mengalami kecederaan serius.

Raja berjiwa rakyat

Berikutan itu, ramai warga maya yang memuji tindakan Seri Paduka Baginda yang berjiwa rakyat itu.

View this post on Instagram

KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong berkesempatan turun dari kenderaan rasmi Baginda untuk memberi bantuan kepada mangsa kemalangan jalan raya di kawasan Putrajaya. Alhamdulillah pemandu kereta terbabit, Puan Jasliza Jamil tidak mengalami kecederaan yang serius. Seri Paduka Baginda Tuanku kemudiannya meneruskan perjalanan ke Mesyuarat Pra Kabinet bersama YAB Perdana Menteri di Istana Melawati, Putrajaya. Daulat Tuanku. . His Majesty Seri Paduka Baginda The Yang di-Pertuan Agong this morning extended a helping hand to a traffic accident victim in Putrajaya. His Majesty was on his journey to Istana Melawati, Putrajaya for a pre-cabinet meeting with YAB Prime Minister when the motorcade stumbled upon the accident. Fortunately, the driver Puan Jasliza Jamil suffered only minor injuries.

A post shared by ISTANA NEGARA (@istana_negara) on

Sumber: Istana Negara

Amira

Makin kita belajar, makin kita tahu sebenarnya banyak yang kita tak tahu.

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.