Siakap Keli
Gambar sekadar hiasan

Tawar ‘Pakej Lengkap’ Khidmat Seks : 34 Wanita Ditahan – Polis

Kuala Lumpur : Gara-gara menawarkan khidmat seks ‘pakej lengkap’ dengan harga RM170 sejam, seramai 34 wanita warga asing yang dipercayai menjalankan kegiatan pelacuran ditahan polis dalam Operasi Noda (Op Noda), semalam.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Anti Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap (D7) Bukit Aman Datuk Rohaimi Md Isa berkata Op Noda di empat premis termasuk pusat urut di Dataran Mentari, Petaling Jaya, di sini, bermula 11 malam itu dilakukan bersama Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman.

Beliau berkata kesemua wanita yang ditahan itu berusia antara 19 dan 41 tahun dan pakej yang ditawarkan termasuk hiburan dan urut badan.

”Mereka ini terdiri daripada 24 warga Vietnam, enam Thailand dan empat lagi Indonesia. Selain itu, polis turut menahan lima lelaki tempatan yang berperanan sebagai penjaga premis berusia 26 hingga 41 tahun.

”Hasil risikan, kesemua premis itu beroperasi pada setiap hari mulai 12 tengah hari sehingga 4 pagi manakala pintu masuk premis pula bermagnet iaitu penjaga premis akan membuka pintu menggunakan alat kawalan jauh dari dalam sekiranya ada pelanggan yang datang,’‘ katanya dalam kenyataan.

Rohaimi berkata premis juga didapati menggunakan modus operandi dengan beroperasi di kawasan deretan kedai yang di kelilingi restoran.

”Hasil siasatan mendapati, penjaga premis ini mempergunakan gadis Vietnam, Indonesia dan Thailand dengan menawarkan khidmat seks kepada pelanggan.

Seramai enam pelanggan turut ditahan ketika serbuan dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya bagi membantu siasatan,” katanya.

Rohaimi berkata kes disiasat mengikut Seksyen 372 Kanun Keseksaan (KK) kerana terlibat kegiatan persundalan selain Seksyen 6(1) Enakmen Hiburan dan Tempat Tempat Hiburan (EHDTTH).

Berikutan itu,  siasatan mengikut Seksyen 39b Peraturan Imigresen, Seksyen 55B dan Seksyen 6(1)(c) Akta Imigresen 1959/63 dibuat terhadap tangkapan wanita warga asing atas pelbagai kesalahan imigresen.

Sumber : Bernama

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.