Siakap Keli
Gambar: Rileklah.com

Patutlah Ramai Ketagih Nak Beli Minuman ‘Bubble Tea’ Berulang Kali, Ini Rahsia Yang Ramai Tak Sedar

Minuman boba atau lebih dikenali sebagai minuman bubble tea semakin mendapat sambutan dalam kalangan rakyat Malaysia. Minuman yang dihadiri dengan pelbagai jenis dan nama ini ternyata menjadi minuman popular yang sering menghiasi laman sosial terutamanya bagi golongan muda. Walaupun harganya boleh dikatakan agak mewah, namun sambutan terhadap minuman ini seperti tidak putus-putus.

Sambutan yang menggalakkan ini sudah pastinya mempunyai sebab dan faktor yang tertentu. Oleh itu, Public Health Malaysia menerusi perkongsian mereka di halaman Facebook menerangkan mengenai perkara ini.

Menurut perkongsian tersebut, ketagihan kebanyakan orang terhadap minuman jenis ini adalah disebabkan pelanggan diajar untuk menyedut minuman ini dari dasar. Disebabkan bahagian dasar atau yang paling bawah merupakan lapisan yang tinggi gula dimana gula perang, sirap gula dan bubble berkumpul.

Disebabkan itu, pelanggan akan mendapat nikmat melalui sedutan yang pertama sehingga mempunyai keinginan untuk mendapatkannya pada masa akan datang. Walau bagaimanapun, Public Health Malaysia juga menasihati agar orang ramai supaya mengurangkan pengambilan minuman ini berikutan boleh menyebabkan Diabetes.

Sumber: Public Health Malaysia

syafiq halim

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.