Siakap Keli

Ramai Tak Tahu, Ini Tips Penjagaan Rambut Untuk Lelaki Dan Wanita

Masalah keguguran rambut bukan sahaja menghantui wanita malah kaum lelaki juga tidak terlepas dengan masalah ini. Betul, bila rambut banyak gugur, ia akan memberi impak yang besar tambah-tambah lagi melibatkan keyakinan diri.

Semua orang tahu rambut merupakan salah satu mahkota yang paling berharga untuk wanita mahupun lelaki, ia perlu diberi kasih sayang sepenuhnya untuk rambut dalam keadaan rapi. bagi sesetengah orang yang mempunyai bajet yang besar, bolehlah nak cantikkan rambut.

Tapi, macam mana pula kalau sesetengah orang yang tak mampu berbelanja besar bagi merawat masalah rambut? Ye, jalan penyelesaian adalah guna cara tradisional saja.

Macam mana nak praktik kan? Ini tips hilangkan masalah korang dengan cara tradisional yang murah, mudah dan terjamin.

1. Menghilangkan kelemumur

  • Guna 2 biji limau nipis dan kisakan hingga lumat serta tapis dan ambil patinya sahaja.
  • Sapukan pada keseluruhan rambut, buat macam pakai shampoo je.
  • Biarkan selama 15 minit dan bilas hingga cuci.
  • Boleh amalkan 2 kali seminggu.

2. Mencantikkan rambut

  • Ambilkan beberapa helai daun limau purut dan bunga raya kemudian ramas sehingga hancur dengan sedikit.
  • Tapis airnya dan lumur pada rambut korang.
  • Korang boleh nampak hasilnya sangat cantik dan paling penting bau harum. Wuuu, bestnya.

3. Meluruskan rambut

  • Perah sebiji kelapa dan ambil patinya sahaja serta gabung bersama air limau nipis.
  • Simpan santan pekat ini di dalam peti ais sehingga atas permukaannya kelihatan seperti krim.
  • Sapukan krim tersebut atas permukaan kulit kepala dan keseluruhan rambut.
  • Tutup rambut korang dengan kain selama 1 jam dan bilas.
  • Lakukan 3 kali seminggu.

4. Mengilatkan rambut

  • Bersihkan biji betik, jemur dan keringkan. Kemudian gorengkan tanpa minyak sehingga hangus.
  • Tumbukkan atau giling sehingga lumat.
  • Sebelum menggunakannya, bersihkan dahulu rambut korang tau.
  • Sapukan bahan tadi pada rambut anda. Hasilnya sangat puas hati.

5. Atasi keguguran rambut

  • Masukkan tiga sudu besar serbuk teh ke dalam secawan air yang mendidih beserta serbuk inai dan tapiskan.
  • Campurkan bersama putih telur ke dalam air campuran tadi.
  • Kacau sehingga sebati dan biarkan selama 3 jam.

Mudahkan cara tradisional? Ehh, bahan tradisional tu susah dapat? Jangan risaulah korang boleh dapatkan produk penjagaan rambut yang mempunyai semua bahan tradisional di atas.

Untuk pengetahuan korang, produk ini adalah satu jenama keluaran bumiputra yang berkualiti tinggi kerana produk ini telah menggabungkan semua bahan-bahan tradisional serta dapat merawat masalah anda dengan lebih mudah sahaja.

Apa nama produk tu?

Korang mesti pernah dengar produk Faith Fleur. Harganya sangat berpatutan dan cara penggunaannya pun mudah. Yang paling penting adalah produk ini mempunyai banyak kelebihan! Waa, sukanya…

Jenama produk ini juga dicipta khas untuk kaum wanita dan lelaki yang sibuk dengan kerjaya.

Apa kelebihan produk Faith Fleur?

  • Bebas bahan kimia berbahaya seperti SLS dan Paraben
  • Halal, boleh dibawa solat, mesra wudhuk
  • Tidak meninggalkan kesan minyak pada dahi, tidak melekit
  • Harum semulajadi dengan bauan lembut
  • Produk premium pada harga mampu milik
  • Terbukti berkesan
  • Boleh digunakan kepada bayi 6 bulan keatas
  • Tidak memberikan sebarang kesan buruk dalam jangkamasa pendek dan panjang.

Takkan korang nak tengok rambut orang lain je cantik, korang tak nak ke? Bukannya susah pun, hanya amalkan setiap hari untuk kelihatan cantik. Taklah moody je berpanjangan.

Ada berita baik untuk korang, produk Faith Fleur tengah mempromosikan Anti-Frizz Hair Serum Beli 1 Percuma 1. Murahnya!

Anti-Frizz Hair Serum

Serum rambut Faith Fleur ini mempunyai pelbagai fungsi untuk mencegah kerosakan rambut dan masalah rambut bercabang serta membuatkan rambut anda bersinar. Sesuai digunakan untuk semua jenis rambut.

Kenali 8 kelebihan Anti-Frizz Hair Serum  yang korang belum tahu.

1. Produk Berasaskan Air (Water Based)

Anti-Frizz Hair Serum Faith Fleur terdiri daripada bahan berasaskan air yang mudah menyerap daripada akar rambut hujung rambut. Jadi, para pengguna tidak perlu ragu-ragu dengan bahan kimia yang membahayakan kesihatan rambut anda. Hanya 100% air digunakan.

2. Mesra Wudhuk.

Anti-Frizz Hair Serum Faith Fleur merupakan serum rambut mesra wudhuk dan boleh di bawa solat dan beribadat. Jadi anda tidak perlu khuatir dan was-was untuk menggunakan serum rambut ini. Anda tetap boleh beramal sambil menjaga kecantikan rambut!

3. Tidak Berminyak.

Anti-Frizz Hair Serum Faith Fleur dihasilkan daripada air dan bahan-bahan yang tidak memproduksi minyak. Jadi, anda tidak perlu bimbang tentang serum yang akan menyebabkan rambut lebih berminyak.

4. Tidak Melekit.

Dengan gabungan minyak zaitun, minyak kastor minyak biji anggur (grapeseed oil) tentunya cecair serum tidak menyebabkan melekit pada rambut. Hindari serum yang melekit. Ia bukan sahaja merimaskan bahkan menyukarkan anda menguruskan rambut!

5. Berbau Lembut.

Anti-Frizz Hair Serum mempunyai bauan lembut hasil daripada campuran minyak zaitun, kastor dan biji anggur yang dicampur sebati menghasilkan bauan yang menangkap hidung!

6.Menyegarkan.

Dengan sapuan secara rutin akan memberikan kesegaran kepada rambut sekaligus ia kelihatan lebih bermaya!

7. Mudah Di Bawa.

Disebabkan saiznya yang kecil Anti-Frizz Hair Serum fleksibel dan mudah di bawa ke mana sahaja. Anti-Frizz Hair Serum merupakan produk wajib bawa di dalam beg setiap orang!

8. Eksklusif.

Dengan pembaharuan yang dilakukan, botol Anti-Frizz Hair Serum mencapai piawaian yang tersendiri. Ia kelihatan lebih eksklusif dan menyerlah dengan ciri yang berkilau. Rambut berkilat, botol berkilau!

Tak kira perempuan mahupun lelaki, korang mesti menitikberatkan tentang penjagaan rambut, ye lah rambut kan diibaratkan sebagai mahkota. jadi, jangan lepas peluang dapatkan produk Faith Fleur terutamanya Anti-Frizz Hair Serum sebab ada promosi Beli 1 Percuma 1 dengan harga yang berpatutan! Murah sangat, korang dapat dua botol serum dari Faith Fleur.

Kalau korang dah tak sabar mahu dapatkan produk ni dan nak tahu lebih lanjut tentang promosi ini, cuma hantar pesanan ringkas melalui Whatsapp sahaja, klik di sini. 

Cuma nak senangkan korang, selain Whatsapp, korang juga boleh dapatkan produk ini di seluruh Malaysia melalui stokis agen dan dropship yang terdekat! Dapatkan sekarang juga.

Mudahkan kalau dah ada produk yang boleh gantikan dengan cara tradisional yang perlu lakukan banyak step untuk menghasilkan yang lebih cantik. Jadi tunggu apa lagi, jom beli produk Faith Fleur keluaran bumiputra ni.

Untuk info lebih lanjut, korang boleh layari laman web rasmi Faith Fleur.my serta dengan cara paling mudah klik di Facebook Faith Fleur Hq. Selamat mencuba korang!

Edayu

Lebih banyak menulis dari bersembang

Tambah komen

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.