Siakap Keli
Kredit: Google

Pengawal Keselamatan Didakwa Lakukan Amang Seksual Pada Tiga Murid Perempuan

KUALA LUMPUR, 10 Okt (Bernama) — Seorang pengawal keselamatan sekolah rendah didakwa di Mahkamah Sesyen Ampang di sini, hari ini atas enam pertuduhan melakukan amang seksual fizikal dan tiga pertuduhan menunjukkan visual bersifat seksual kepada tiga murid perempuan berusia lapan dan sembilan tahun.

Mohd Sulaiman Balakrishnan Abdullah, 41, bagaimanapun mengaku tidak bersalah atas kesemua pertuduhan yang dibacakan secara berasingan di hadapan Hakim Suzana Hussin, Hakim Norhazani Hamzah dan Hakim Azrul Darus.

Bagi pertuduhan amang seksual fizikal, Mohd Sulaiman Balakrishnan didakwa melakukan kesemua perbuatan tersebut di sebuah pondok pengawal keselamatan dan surau di sebuah sekolah rendah di Ampang di sini antara Januari dan September 2019.

Dia juga dituduh melakukan tiga kesalahan menunjukkan visual bersifat seksual di pondok pengawal sama Ogos lepas.

Pertuduhan mengikut Seksyen 14 (a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan boleh juga dikenakan sebat dan Seksyen 15 (e) akta sama, yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun atau didenda sehingga RM20,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya Goh Ai Reen, Raihanah Abdul Razak dan Norhashimah Hashim masing-masing tidak menawarkan sebarang wang jaminan dengan alasan kes tersebut adalah serius dan tidak boleh dijamin, namun tertuduh yang tidak diwakili peguam merayu jaminan rendah.

Ketiga-tiga Mahkamah Sesyen tidak menetapkan sebarang ikat jamin manakala 11 Nov ini ditetapkan untuk sebutan semula kes.

Sumber: BERNAMA

Follow Siakap Keli Di Instagram

Lihat siaran ini di Instagram

Innovasi yang hebat..

Siaran dikongsi oleh Siakap Keli (@siakapkeli) pada

Amira

Makin kita belajar, makin kita tahu sebenarnya banyak yang kita tak tahu.

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

error: