Siakap Keli

Lelaki Didakwa Pukul Pak Guard Guna Kayu Golf, Tak Puas Hati Kereta Kena ‘Clamp’ Parkir Di Tempat OKU

Tindakan seorang lelaki yang didakwa memaki hamun, memukul serta menumbuk pengawal keselamatan dipercayai warga Nepal sempat dirakam dan tular di laman media sosial malam tadi.

Video kejadian tersebut yang mula dimuatnaik di laman Facebook itu mendapat kritikan dari warga net. Lebih-lebih lagi apabila ia didakwa terjadi kerana pemuda berkenaan tidak berpuas hati tayar keretanya dikunci ketika diletakkan di ruang parkir Orang Kurang Upaya (OKU).

Gambar: KL Traders Square

Dalam hantaran yang dimuatnaik oleh laman KL Traders Square itu, mereka mendakwa bahawa salah seorang penyewanya telah bertindak memukul pegawal keselamatan dengan menggunakan kayu golf.

“Maafkan saya, saya perlukan bantuan di sini. Petang tadi, seorang telah memarkir keretanya secara haram di ruang letak kereta OKU. Penyewa ini malah telah menggunakan kayu golf untuk memukul pengawal keselamatan kami. Sekarang kami sedang mencari orang-orang ini. Jika anda mempunyai sebarang maklumat, sila maklumkan kepada saya.”

Gambar: KL Traders Square

Menurut laporan terkini, suspek telah pun ditahan pihak polis untuk siasatan lanjut.

Kesiannya guard tu, meleleh darah bila dia lepaskan tangan

Sakit tu, dia jalankan tugas je majikan kena tanggung kos rawatan guard ni

Guard tu jalankan tugas je, kenapa aniaya dia macam tu?

Sungguh memalukan orang malaysia perangai ibl*s budak ni

Sedap je tibai orang guna barang, guna tangan la kalau kuat sangat

Sumber: Syed Hassen & KL Traders Square

Fildza Zainal

No matter what people tell you, words and ideas can change the world. So pick up the pen and write.

Azmil

The best preparation for tomorrow is doing your best today. :)

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.