Siakap Keli

(Video) “Orang Akan Rindu Dia Cakap Mix Well,” Netizen Sedih, Tiada Lagi Masakan Dari Grandpa Kitchen

Malam tadi kita menerima perkhabaran duka, apabila seorang ‘Youtuber’ popular, Narayana Reddy  yang mengendalikan laman Youtube ‘Grandpa Kitchen’ dilaporkan telah meninggal dunia.

Dengan jumlah pengikut lebih dari 6 juta orang, laman Youtube ‘Grandpa Kitchen’ sentiasa menarik perhatian ramai dengan pelbagai resepinya yang dimasak dengan cara tradisional menggunakan kayu api dan kuali ‘gergasi’.

Lebih mengujakan apabila beliau tidak lokek berkongsi makanan yang dimasaknya dengan orang kampung dan anak-anak yatim.

Keceriaan serta keletahnya sewaktu memasak dengan tagline ‘mix well’ benar-benar menambat hati sesiapapun untuk menonton setiap episod kendaliannya.

Lantaran itu, pemergiannya telah meninggalkan kesan dihati masyarakat dunia. Rata-rata netizen berdukacita hingga tanda palang #RIPGrandpa trending di twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=uMYYPVezr98

Sungguh memilukan, kagum tengok usaha dia yang selalu masak untuk mereka yang memerlukan. terkejut bila dengar berita kematian dia

Orang akan rindukan bila dia cakap, ‘campur elok-elok’

Dia tak pernah berkira pasal wang, dia selalu kongsikan kekayaan dia dengan orang lain

Tak percaya yang dia dah meninggal dunia, dia seorang yang baik!

Sedih wey, dah takda orang nak masak untuk anak yatim lagi

Dia mempunyai jiwa yang mulia, sekarang kita kena ikut jejak dia untuk membantu mereka yang memerlukan

Kenapa aku menangis tengok video ni, aku suka atok ni

Sumber: Twitter

Fildza Zainal

No matter what people tell you, words and ideas can change the world. So pick up the pen and write.

Azmil

The best preparation for tomorrow is doing your best today. :)

Tambah komen

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.