Siakap Keli
Gambar Hiasan

4 Benda Ni Boleh Buat Enjin Kereta Anda Lemau, “Lost Power” Dan Kuat Makan Minyak Kalau Tak Dijaga

Pernah tak rasa yang enjin kereta anda tiba-tiba macam tak sedap, minyak pun kuat je makan. Kita yang takde ilmu pasal enjin-enjin pasal kereta ni mesti pernah tertanya-tanya. Padahal, selalu je servis kereta, selalu je tukar minyak hitam.

Mesti geram kan, jalan tak jauh pun, tapi minyak laju macam air. Kadang-kadang bila tanya mekanik, dia cakap kena tukar benda lain. Dan benda tu pulak mahal. Lepas tu bila dah tukar, sama juga. Jadi, apa sebenarnya masalah dia ni?

Seorang pengguna Twitter yang bernama pomen kampung ada berkongsikan mengenai masalah sebenar yang sering berlaku pada kereta anda. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, ikuti perkongsiannya seperti berikut:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: pomen kampung

Aqmal Ezany

I write what is right

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.