RASMI: Ultraman Bakal Sertai Marvel Bermula Tahun 2020

Berita baik untuk para peminat karya Tsuburaya Production dan Marvel. Baru-baru ni semasa Tokyo Comic Con, Marvel Entertainment dan Tsuburaya Productions bergabung untuk membawa wira tokusatsu legenda, Ultraman ke projek komik dan novel grafik nanti.

Siapa yang tidak kenal akan superhero Ultraman ini? Sebahagian daripada kita membesar dengan menonton siri superhero ini.

Menurut ketua pengarang C.B. Cebulski, Ultraman telah membawa pengaruh besar kepada peminat menerusi pelbagai media. Ultraman bakal menyatukan semua peminat dari pelbagai fandom di seluruh dunia.

“Seperti Marvel, Ultraman memikat generasi dengan menceritakan kisah-kisah yang hebat di dunia nyata, dan ia terus menjadi klasik yang dikasihi melalui rancangan televisyen, filem, mainan, permainan, komik dan banyak lagi. Kami amat teruja untuk memperkenalkan bab dan cerita baru kepada Ultraman Multiverse tahun depan,” tambahnya lagi.

“Kami berbesar hati untuk mengumumkan kerjasama dengan Marvel, salah satu syarikat hiburan utama yang telah menghasilkan watak dan cerita menarik yang disukai oleh peminat di seluruh dunia selama lebih dari 80 tahun,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Pengeluaran Tsuburaya, Takayuki Tsukagoshi.

“Kami sangat teruja untuk meneroka dan mencipta cerita baru untuk francais Ultraman dengan Marvel dan membawa mereka ke peminat Marvel dan Ultraman di seluruh dunia.”

Sumber : Marvel

Nurul Alia Ali

Editor: Azmil

Tambah komen

Dari Wiser.my