Siakap Keli

Pernah Terikat Dengan Hutang Waktu ‘Study’, Kisah Inspirasi Gadis Ini Peroleh RM 2 Juta Pada Usia 25 Tahun

Jika kita rajin berusaha, pasti rezeki yang datang ibarat jatuh dari langit. Nak berjaya dan hidup senang kenalah rajin bekerja. Kalau malu dan malas untuk mencuba, ia takkan ‘pergi’ jauh.

Kegigihan wanita cantik ini haruslah dijadikan panduan untuk memulakan sesuatu kerja untuk berjaya. Dahulunya terpaksa melakukan dua kerja dalam sehari, kini sudah berjaya dapatkan hasil Rm 2 juta dalam masa setahun.

Ikuti perkongsian daripada Top Sales Faith Fleur, Jueliner Winnie atau nama sandarannya Win.

Dua karakter yang berbeza. Bila kau nak belajar sambil-sambil tu nak ada duit sendiri. Di sini cerita Win bermula. Sebelah pagi buat partime dulu di Oldtown White Coffee manakala di sebelah petang jadi ayu masuk kelas. Bawak spare baju dalam beg senang petang sebelum masuk kelas tinggal nak salin baju je.

 Inilah dia Jueliner Winnie yang dulu. Buat partime luar untuk menampung perbelanjaan study yang di luar kawalan. End up ingatkan kerja dapatlah bayar sikit-sikit kan tapi bila dah dapat duit terus lupa tanggungjawab diri sebagai student.

Kisah bagaimana terdetik nak buat bisnes…

Yang pertama kenapa nak bisnes adalah sebab nak ada duit sendiri. Macam orang kata sekarang nak beli apa pun tak perlu tunggu esok harini nak harini jugak dapat. Haa gitulah contoh dia.

Yang kedua tak pikir lain, pikir tanak susahkan orang tua. Dah la study guna duit, bayar hostel lagi kos makan lagi, kos mencantikkan diri lagi fuhh banyak gila kos dia. Masa dah kerja di oldtown ni dulu dah bisnes tapi taklah serius sangat.

Macam korang jugaklah. Feeling masih macam dropship. Feeling malu + malashhh + ego bercampur semua. Takda feeling seorang leader. Aku nak, aku buat. Aku penat, malas lah nak buat.. haaa macam tu lah. Sebab belum jatuh cinta dengan apa itu bisnes yang sebenar.

Sampailah suatu saat tu terjadi sesuatu. Tersentak jiwa & raga di mana dunia terasa gelap seketika. Nyawa bagai di hujung tanduk huhu

Berjinak serius dengan Faith Fleur…

Kenangan yang lalu baru berjinak join kelas. Bisnes mula jadi serius bila buat tindakan 1 per 1 dapat hasil. Founder tanya nak berapa sale? Nak sebut jejuttttaaa tu pun tak terkeluar dari bibir. Takut gila. Rasa sangat kerdil nak capai semua tu.

Dapat ke aku capai. Macam tak dapat je dengan keadaan aku yang sekarang. Yang masih punya komitmen 23k meminjam untuk sambung belajar. 

Start join sekali, terus excited nak join kelas lain lagi

Sebab diri sendiri takut nak keluar duit. Start dari join kelas sekali, terus excited nak join kelas yang lain lagi. Masa ni masih lagi menyandang jawatan sebagai student. Luar kawasan kampus buat bisnes dalam kampus behave je as a student lah kan. Even kawan duduk sebelah kerusi taktau lagi win buat bisnes huhu sampailah kami berkawan di Facebook barulah dorang nampak posting di media sosial yang lain.

Bisnes ni bukannya buat benda jahat…

Pelik jugak kenapa sangat malu buat bisnes dulu. Sedangkan bisnes ni bukannya buat benda jahat. Mungkin sebab circle iaitu persekitaran kawan2 kita tak buat benda yang sama. So bila buat bisnes kawan ni mula menjauh takut kita suruh dorang beli. Even family sendiri belum tau Win buat bisnes masa ni.

Tak yakin nak bgtau family. Belum ada result nanti tak pasal2 dapat ceramah free. Orang hantar kau sambung belajar kau buat benda lain. Terngiang ngiang juga kata2 orang tua. Cari kerja tetap nanti dah tua senang makan duit pencen. Kurang lebih gitu la.

Tuhan bagi pada waktu yang tepat

Dalam pada masa yang sama dah start pasang impian. Kalaulah bisnes ni boleh bawak aku growth lebih jauh after grad aku tanak kerja dengan orang lain. Nak ada pejabat sendiri ada staff boleh manage kerja yang aku buat sekarang. Berangan je mampu masa umur 23 tahun. Impian tak cepat tak jugak lambat Tuhan makbulkan masa umur Win cecah 25 tahun. Dia bagi pada waktu yang tepat bukan pada waktu kita memerlukan.

PENDAFTARAN STOKIS/AGENT KINI DIBUKA!

Siapa sangka wanita ini boleh berjaya hanya kerana join untuk jadi stokis dan agen produk Faith Fleur sahaja! Apa yang korang tengah tunggu lagi, jom sama-sama kita daftar untuk menjadi stokis dan agen Faith Fleur sekarang!

Tugas yang korang hanya perlu lakukan hanya untuk urusan menjual dan menarik lebih ramai pelanggan Faith Fleur ini.

Macam mana nak daftar?

Bukan sahaja HQ kawal urusan jual beli malah mereka juga akan menyediakan sendiri pemasaran kepada agen dan stokis. Jadi, korang tak perlu risau lagi.

Selain itu, korang juga boleh dapat manfaat lain daripada pihak Faith Fleur, termasuklah;

  1. HQ akan jaga harga produk
  2. Hanya stokis/agen yang sah sahaja boleh menjual produk
  3. Sokongan daripada kumpulan
  4. ‘Reward’ top sales untuk stokis/agen
  5. Boleh dapatkan flyer dan bunting dengan HQ
  6. Chanel testimoni
  7. Chanel gambar produk
  8. Chanel copywriting produk
  9. Chanel tips close sale
  10. Chanel follow up
  11. Chanel basic Facebook
  12. Chanel postage
  13. Chanel FAQ

Apa yang paling penting adalah untuk menjadi seorang stokis atau agen, sekarang ini Faith Fleur sedang menawarkan PROMOSI tau!

Untuk yang berminat menjadi Stokis atau agen Faith Fleur boleh klik di sini Agen dan Stokis, dan untuk mendapatkan maklumat lanjut sila layari Facebook HQ Faith Fleur. Jom daftar, mana tahu giliran korang pula untuk peroleh RM 2 juta tu…

 

Edayu

Lebih banyak menulis dari bersembang

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

error: