Siakap Keli

3 Trick Nak Jaga Hubungan Jarak Jauh Sampai Bawa Pasangan Korang Ke Maldives

Orang kata yang paling sakit ketika bercinta adalah peritnya menahan rindu. Nak lagi, kalau hubungan jarak jauh atau short form yang selalu disebut, LDR (Long Distance Relationship). Seminggu, sebulan, setahun tak bertentang mata, mahu jadi gila dibuatnya.

Semestinya setiap pasangan punya cara tersendiri untuk memastikan hubungan sentiasa mekar biarpun hanya sesekali bersua. Biar apa pun pilihan anda, bagi kami cara yang terbaik untuk ‘stay connect’ sudah tentulah melalui telefon bimbit, HUAWEI dengan ‘ramuan’ terbaiknya.

Mari kami kongsikan dengan anda kenapa HUAWEI adalah cara paling best untuk kekal berhubung bersama orang yang tersayang.

Langkah pertama dan paling penting dalam LDR ini adalah memastikan setiap daripada pasangan memiliki telefon bimbit ‘canggih’ kalau tak nak pasangan masing-masing bosan.

Dengan telefon bimbit ini, orang yang tinggal beribu batu pun terasa seperti ada di sisi je. Macam-macam boleh buat termasuk panggilan suara, panggilan video dan menghantar video. Biar si dia sentiasa tersenyum melihat anda dari jauh. Nak-nak kalau hantar gambar yang cute atau video kelakar, pasti si dia mimpi indah di malam hari.

Mana nak dapat telefon canggih tu?

Tak lain tak bukan, HUAWEI Nova 7i yang memiliki elemen ‘hangat’ dan sweet. Apa yang menariknya Nova 7i ni adalah kehadiran filter unik khas menerusi aplikasi Tiktok dengan ciri-ciri AI Camera yang terbaik sehingga boleh menjadikan video Tiktok menjadi lebih baik tau.

Lagi ciri khas dalam HUAWEI Nova 7i ni adalah fungsi smart slimming video recording. Dengan fungsi ini, LDR anda akan bertambah ‘segar’ sebab HUAWEI membantu anda ‘stay connect’ bersama yang tersayang.

Trick kedua pula, jagalah kepercayaan pasangan anda. Pasangan cepat sangat rasa insecure bila LDR ni, tambah-tambah kalau anda lambat reply chat. Bukan si dia tak tahu anda busy bekerja, tapi yalah, sapa je tak takut kalau pasangan senyap lama sangat kan?

So, nak buat macam mana? Jangan risau, anda Cuma kena dapatkan HUAWEI Matebook D 15 untuk dipadakan dengan smartphone HUAWEI anda.

Kalau nak tahu, anda boleh paparkan skrin smartphone HUAWEI di skrin HUAWEI Matebook D 15 secara wireless menggunakan fungsi Multi-screen collaboration. Jadi, tak ada masalah untuk anda terus berchatting sebab dalam masa yang sama boleh juga balas Whatsapp terus dari skrin komputer.

Boss ada depan mata? Tak jadi masalah lagi, pasangan anda pun tak susah hati dah.

Still tak cukup nak bagi si dia percaya dengan anda? Gandingkan pula dengan HUAWEI Watch GT 2. Dengan jam pintar ni, macam-macam anda boleh buat termasuklah terima panggilan dan semak mesej dari orang tersayang, ukur degupan jantung serta banyak lagi.

Nak lebih sweet, pada skrin jam, tukar dan letaklah gambar pasangan sebagai wallpaper. Bateri pun tahan lama, sehingga 7 hari. Ini bermakna, 7 hari stay connect tanpa henti dengan pasangan anda. Wow bukan?

Trick terakhir, berkongsi lagu cinta kegemaran anda berdua. Walau jauh, bila mendengar alunan kegemaran pasangan, terasa seperti dekat disisinya. Jadi, kenapa tidak anda dapatkan saja HUAWEI FreeBud 3 dengan fungsi Active Noise Cancellation.

Mendengar muzik, berhubung dan berbual, sudah tentu banyak perkara yang mahu anda kongsikan tanpa sebarang gangguan. Kini, anda juga boleh mendapatkan FreeBuds 3 dengan warna terbaru iaitu warna merah menawan seperti gambar diatas.

Bersempena dengan Hari Kekasih 2020 hari ini, HUAWEI bukan sahaja membuka pra tempahan untuk HUAWEI Nova 7i, malah jualan dengan potongan menarik turut ditawarkan untuk gajet-gajet lain seperti dibawah:

  • Nova 5T Crush Green pada harga RM 1,399
  • Matebook D 15 (8GB + 256GB) pada harga RM 2,299
  • HUAWEI Y7P pada harga RM 699
  • FreeBud 3 Red pada harga RM 679
  • Watch GT 2 42mm Rose Gold pada harga RM 899

Paling syok, anda boleh sertai contest daripada HUAWEI apabila anda membuat pembelian pada produk HUAWEI yang terpilih dari 10 hingga 16 Februari ini dan berpeluang memenangi tiket 3 keping baucar percutian ke Maldives dengan hadiah keseluruhan bernilai RM 36,000. Fuhhhh.

Cara nak sertai pun mudah je, hanya imbas QR Code yang disediakan, jawab soalan mudah, isi maklumat peribadi dan lampirkan resit bayaran sebagai bukti pembelian. Pemenang akan diumumkan di facebook HUAWEI pada 14 Mac 2020. Rujuk link disini.

Lagi satu, HUAWEI juga menawarkan Customized Packages untuk pelanggan-pelanggannya mendapatkan pelbagai kategori peranti untuk pelbagai keperluan seperti kecergasan, mengembara, belajar dan sebagainya.

Gambar: Google

Dengan Together 2020 HUAWEI SMART LIFE Package ini, anda boleh mendapatkan pelbagai gajet dalam satu masa dengan kaedah bayaran secara bulanan, serendah RM 4.87 sehari. Tanpa bunga dan tanpa yuran proses. Anda boleh rujuk pelan ini disini.

Paling penting, jangan lupa dapatkan HUAWEI Nova 7i dan hadiah percuma HUAWEI Band 4 melalui pra tempahan dari 14 hingga 21 Februari dengan klik link kami kongsikan diatas tadi atau pergi ke HUAWEI Official Flagship Store. Ingat tau, first come first serve, sementara stok masih ada.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web dan facebook HUAWEI.

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

error: