Siakap Keli

(Video) Rakaman Air Terjun ‘Naik’ Ke Atas Tebing ‘Pukau’ Perhatian Dunia

Air terjun juga dianggap sebagai salah satu kecantikan yang terdapat di atas muka bumi ini. Apa tidaknya, dengan arus air yang menjunam ke bawah bagaikan membawa satu makna keindahan yang boleh dinikmati oleh komuniti manusia.

Ramai yang menggemari air terjun kerana air yang dialurkan adalah sejuk. Disebabkan itu, ramai yang mengambil peluang untuk bermandi-manda di kawasan air terjun. Seperti kebiasaan yang boleh dilihat, air yang mengalir dari atas tebing akan menjunam ke bawah.

Namun, lain pula bagi fenomena menakjubkan yang berlaku di England ini sangat memukau apabila air terjun ditolak dengan kuat oleh angin sehingga tiada air yang mengalir ke bawah.

Kejadian unik itu dikatakan berlaku di sebuah tempat tumpuan pelancong di Peak District. Video tersebut menunjukkan kejadian di mana air terjun di Kinder Downfall ditiup angin daripada bawah sehingga air tersebut tidak dapat mencecah ke permukaan.

Kagum melihat kejadian itu, seorang pendaki bernama Helen Gant bertindak merakam detik tersebut dan menyatakan bahawa kejadian ini merupakan kejadian yang paling menakjubkan pernah dilihatnya.

Sumber:BBC

Aqmal Ezany

I write what is right

syafiq halim

Top Fan Sepanjang Masa

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.