Siakap Keli
Gambar:ESPN.Com

Pemain Brooklyn Nets, Kevin Durant Disahkan Positif COVID-19

Kevin Durant adalah antara empat orang anggota Brooklyn Nets yang diuji posititif Covid-19.

Menurut kenyataan dari pasukan, hanya satu pemain yang menunjukkan tanda-tanda sementara tiga yang lain adalah ‘asimtomatik’. Semua empat pemain kini diasingkan dan di bawah jagaan pakar perubatan.

Tidak jelas sama ada Durant menunjukkan gejala. Identiti tiga pemain lain tidak dinyatakan.

“Organisasi kini mengingatkan sesiapa yang telah mempunyai hubungan dengan pemain, termasuk lawan baru-baru ini dan bekerja rapat dengan pihak berkuasa kesihatan negeri dan tempatan.

“Semua pemain dan ahli-ahli parti perjalanan Nets diminta untuk tetap diasingkan, memantau kesihatan mereka dan mengekalkan komunikasi yang berterusan dengan kakitangan perubatan pasukan. Kesihatan pemain dan kakitangan kami adalah keutamaan tertinggi organisasi dan pasukan sedang melakukan segala-galanya dalam kuasanya untuk memastikan bahawa mereka yang terjejas menerima penjagaan yang terbaik,” kata Nets dalam satu kenyataan.

Berita itu keluar seminggu selepas NBA mengumumkan ia menggantung musim selepas pemain Utah Jazz, Rudy Gobert, diuji positif Covid-19.

Dua pemain NBA yang lain, Donovan Mitchell dari Utaz Jazz dan pemain yang tidak dinamakan di Detroit Pistons juga telah diuji positif untuk virus ini menjadikan jumlah pemain dalam liga yang diketahui mempunyai virus menjadi tujuh.

Sumber: CNN AS

Sofea Shahira

There's always another side to every story

syafiq halim

Top Fan Sepanjang Masa

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

error: