Siakap Keli

Hargai Kerja Keras, Kanak-Kanak Guna Wang Saku Beli Makanan Kepada Petugas Kesihatan

Gambar: Daily Mail

Sekumpulan kanak-kanak telah menulis surat  kepada doktor dan jururawat dan membuat hamper hadiah  untuk kerja keras mereka semasa pandemik koronavirus.

Empat anak Kaleisha Pilkington bimbang tentang virus pembunuh dan ingin membantu para doktor Australia bekerja tanpa henti.

Anak- anak Pilkington memilih untuk menggunakan wang saku mereka untuk mengumpulkan beg hadiah untuk ‘wira-wira di scrub‘ di Fiona Stanley Hospital di Perth untuk menunjukkan penghargaan mereka.

Hamper tersebut juga datang dengan puisi yang menghiburkan dari mereka, memanggil doktor dan jururawat sebagai ‘wira-wira di scrubs‘.

“Pahlawan yang dihormati dalam Scrub, beberapa hari anda mungkin berasa seperti menyerah, mungkin mengakui kekalahan, hari-hari apabila anda tidak dapat berhenti atau mempunyai sesuatu untuk dimakan.

“Ia perkara yang tidak masuk akal, anda kekurangan sumber, kami berharap ini membantu apabila anda memerlukan makanan ringan,” tulis mereka di dalam nota.

Gambar: Daily Mail

Media sosial memuji Cik Pilkingkton dan anak-anaknya untuk inisiatif mereka dalam membawa senyuman kepada doktor dan jururawat Australia.

“Saya harap semua ibu ingat bahawa kita akan menaikkan generasi akan datang dan kita perlu mengajar mereka untuk menjadi rakyat, dunia sekarang tidak mempunyai empatik, bijaksana dan baik manusia,” kata Pilkington.

Oleh kerana kes koronavirus negara tersebut melonjak kepada 170 semalam, dengan seorang kanak-kanak berusia satu tahun menjadi orang termuda yang dijangkiti virus tersebut, masyarakat Australia berganding bahu untuk saling menyokong.

Sumber: Daily Mail

Sofea Shahira

There's always another side to every story

syafiq halim

Top Fan Sepanjang Masa

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.