Aeon Credit Setuju Peminjam Tangguh Bayaran Balik Pinjaman Selama Sebulan Bermula 1 April 2020

Pada tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini, kita semua sedia maklum bahawa Bank Negara Malaysia (BNM) telah membenarkan pelanggan perbankan untuk menangguhkan pembayaran balik pinjaman sedia ada dalam tempoh enam bulan secara automatik.

Tidak lepaskan peluang, Aeon Kredit (M) Bhd juga menawarkan penangguhan pinjaman selama satu bulan bermula 1 April ini. Penangguhan ini merupakan salah satu inisiatif untuk membantu mengurangkan beban rakyat semasa menangani wabak pandemik Covid-19 ini.

Pengumuman ini disahkan oleh Facebook Rasmi Aeon Credit Service (M) Bhd.

Sebagai insitusi Kewangan Bukan Bank, Aeon Credit Service (M) Bhd telah meningkatkan untuk membantu para pelanggan dengan menyediakan penangguhan pinjaman selama satu bulan kepada semua pinjaman kecuali kad kredit. 

Penangguhan ini akan diaktifkan secara automatik kepada semua pelanggan Aeon Credit tanpa menjejaskan apa-apa bermula pada 1 April 2020. Penangguhan ini tidak akan dikenakan sebarang caj tambahan.

Bagi pelanggan yang mempunyai masalah dan kesulitan pembayaran balik akibat Covid-19, diharapkan untuk menghubungi Pusat Servis untuk pilihan pembayaran balik seperti pembiayaan semula atau penyusunan semula kemudahan pinjaman sedia ada.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari page Facebook Aeon Credit Service.

Dear Valued Customers, The Covid-19 pandemic outbreak has indeed impacted the global economy. Locally, many individuals…

Posted by AEON Credit Service (M) Bhd on Monday, 30 March 2020

 

 

Sumber: AEON Credit Service

Edayu

Lebih banyak menulis dari bersembang

Editor: Azmil

Tambah komen

Dari Wiser.my