Siakap Keli

(Video) “Bayangkan Ini Ayah Kita..” Gadis Menangis Mohon Bantuan Dapatkan Pak Cik Ini Tempat Berteduh

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

Sebagai manusia biasa, pasti kita tidak lari dengan ujian dan dugaan yang Allah beri kepada kita. Bukan untuk membebankan tetapi Tuhan lebih tahu kita dapat menghadapinya walau sukar bagi kita semua.

Satu perkongsian daripada Nazira Sanudin mengundang sebak dalam kalangan masyarakat apabila beliau berkongsi rezeki dengan seorang lelaki warga emas lebih kurang seusia dengan ayah kita di kampung. Pakcik ini dikatakan tiada tempat tinggal dan berlindung di bawah kaki lima bangunan kedai dan sudah pasti kudrat pakcik ini sudah lemah. Tambah-tambah lagi dalam keadaan di mana negara sedang berdepan dengan wabak Covid-19.

Bayangkan kalau ini ayah kita, duduk tepi jalan mesti korang sebak dan sedih…

Assalammualaikum semua , Eyra baru jer lepas jumpa pak cik Ahmad tadi, Ya Allah sebak sangat tengok pakcik nie, Eyra beri seikhlas hati Eyra beli makanan pada pakcik nie, korang semua tengoklah disaat kita dalam keadaan macam nie ada yang tak makan langsung, tahan kelaparan, Eyra tak nak minta banyak pada kawan-kawan, Eyra hanya minta tolong viralkan share bantu pakcik nie untuk mendapat tempat perlindungaan.

Kesian pakcik, dia berhak mendapat tempat perlindungan tolong jangan abaikan sesama manusia, ingatlah Allah lebih suka kita permudahkan urusan orang lain. InshaaAllah, Allah akan permudahkan urusan kita di dunia dan di akhirat, kita bantu sama kita, Aamiin.

Jika anda menonton video ini, pasti akan ada terdetik perasaan sebak dalam hati korang.

“Saya mengucap terima kasih dan bersyukur sangat kepada saudari ni kerana menolong saya, saya ni kotor dan tak berguna”

Inilah ungkapan yang rata-rata membuatkan hati kecil ini menangis. Katanya lagi dalam video ini dengan suara yang bergetar, ‘pakcik’ ini tidak menyangka ada juga yang datang menolong dan ambil berat tentangnya.

Posted by Nazira Sanudin on Tuesday, 14 April 2020

Assalammualaikum semua , eyra baru jer lepas jumpa pak cik ahmad tadi , ya allah sebak sangat tengok pak cik nie , eyra…

Posted by Nazira Sanudin on Tuesday, 14 April 2020

Posted by Nazira Sanudin on Monday, 13 April 2020

Semoga pakcik ini dimurahkan rezeki dan dapat tempat perlindungan yang lebih selesa dan selamat.

 

Sumber: Nazira Sanudin

Edayu

Lebih banyak menulis dari bersembang

Azmil

The best preparation for tomorrow is doing your best today. :)

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.