Siakap Keli

Elak Sumbat 7 Jenis Makanan Ini Ke Dalam Peti Ais Anda

Ramai yang beranggapan jika masukan makanan ke dalam peti ais ia akan bertahan lebih lama. Namun sebenarnya tidak semua makanan boleh kita simpan di dalam peti ais. Hal ini akan menyebabkan kerosakan dan kehilangan kualiti dan zat pada makan tersebut.

HelloDOKTOR menyenarikan beberapa jenis makanan yang tidak boleh disimpan di dalam peti ais. Jom ikuti perkongsian mereka.

Anda ada tak kawan yang jenis semua makanan nak disumbat dalam peti ais? Ke anda yang jenis suka menyumbat makanan dalam peti ais? Tetapi tahu tak sebenarnya bukan semua makanan sesuai disimpan dalam peti ais? Jom Hello Doktor nak berkongsi ni.

Jenis makanan tidak boleh disimpan dalam peti ais

Tidak dinafikan, apabila ada makanan yang tidak habis atau berlebihan, sudah tentu anda akan berasa sayang untuk membuangnya. Apatah lagi jika ia dalam keadaan yang elok dan masih boleh dimakan. Maka penyelesaian yang mudah adalah dengan menyimpan di dalam peti ais atau peti sejuk (refrigerator / fridge). Sumbatlah segalanya dalam freezer tu.

Tetapi hakikatnya, tidak semua makanan sesuai atau boleh disimpan di dalam peti ais. Malahan ada makanan yang akan rosak jika dimasukkan di dalam peti sejuk. Jom kita ketahui jenis-jenis makanan tersebut:

Nur Syafiqah

Fazidi

Dulu suka menulis. Sekarang suka menaip.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.