Gambar: Bernama/ Juzairi Share

(Video) ‘Youtuber’ Anggar Pendapatan Sugu Pavithra Sebulan, Boleh Cecah Sehingga Ratusan Ribu Ringgit

Sugu Pavithra kini menjadi antara barisan ‘YouTubers’ yang digemari oleh rakyat Malaysia. ‘Fenomena’ pasangan suami isteri itu menyaksikan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin juga memberikan hadiah kepada mereka baru-baru ini.

Video masakan Sugu Pavithra sememangnya sentiasa ditunggu-tunggu oleh orang ramai.

Selain tutur katanya yang lembut, penggunaan Bahasa Melayu Pavithra yang jelas juga dipuji oleh orang ramai.

Gambar: Bernama

Lebih menarik, video masakan Pavithra juga pernah menjadi rujukan kepada YouTuber dari Jepun, iChang dan atlet bina badan negara, Sazali Samad untuk memasak kari ayam.

Sambutan hangat daripada setiap video yang dibuat membuatkan ramai diantara kita tertanya-tanya berapakah pendapatan yang diperoleh Sugu Pavithra.

Seorang YouTuber melalui channel Juzairi Share, mendedahkan anggaran bulanan yang diperolehi oleh pasangan itu dari video-video yang dimuatnaik oleh mereka di Youtube.

Berkongsikan perkara itu di saluran Youtube miliknya, Juzairi mendedahkan bahawa anggaran pendapatan yang diperolehi oleh Sugu Pavithra ialah boleh mencecah maximum sebanyak RM 144,000 sebulan.

Anggaran tersebut dikira berdasarkan data dari laman web Socialblade yang boleh menganalisis jumlah ‘subscribers’, video dan anggaran pendapatan bulanan.

Sumber: Juzairi Share

Sofea Shahira

There's always another side to every story

Editor: syafiq halim

Dari Wiser.my