Siakap Keli

132 Kampung di Sabah Terjejas Akibat Banjir Selepas Hujan Lebat Berpanjangan, Libatkan 1,007 Mangsa

Kota Kinabalu: Jumlah mangsa banjir di Sabah semakin meningkat apabila 1,007 mangsa daripada 307 keluarga ditempatkan di 13 pusat pemindahan sementara (PPS) di beberapa daerah setakat 8 pagi ini.

Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sabah dalam kenyataan memaklumkan, 325 mangsa daripada 104 keluarga ditempatkan di empat PPS di Kota Belud dan 539 mangsa daripada 161 keluarga ditempatkan di lima PPS di Tenom.

”Selain itu, 61 mangsa daripada 20 keluarga ditempatkan di satu PPS di Papar, 38 mangsa daripada 10 keluarga ditempatkan di dua PPS di Penampang dan 44 mangsa daripada 12 keluarga, di tempatkan di satu PPS di Beaufort,” menurut kenyataan itu.

Kenyataan itu memaklumkan sebanyak 11 daerah yang melibatkan 132 kampung di Sabah, terjejas akibat hujan lebat Sabtu lepas.

Lima daerah di Sabah iaitu Kota Belud, Kota Marudu, Penampang, Keningau dan Tuaran dilanda banjir susulan hujan lebat…

Posted by Bernama TV on Saturday, June 27, 2020

Jumlah mangsa banjir di Sabah meningkat

#BuletinBernama: Jumlah mangsa banjir di Sabah semakin meningkat malam tadi apabila 785 mangsa daripada 256 keluarga ditempatkan di 10 pusat pemindahan sementara (PPS) di beberapa daerah. Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Sabah dalam kenyataan memaklumkan 279 mangsa daripada 97 keluarga ditempatkan di dua PPS di Kota Belud dan 396 mangsa daripada 126 keluarga ditempatkan di tiga PPS di Tenom.

Posted by Bernama TV on Sunday, June 28, 2020

Sabah aktifkan jawatankuasa bencana di daerah terjejas banjir

#BuletinBernama: Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal mengarahkan pengaktifan jawatankuasa bencana di semua daerah yang terjejas banjir di negeri itu. Beliau berkata setiap pegawai daerah yang terlibat perlu bekerjasama dengan semua agensi yang ada untuk memastikan masalah berkenaan dapat ditangani dengan baik.

Posted by Bernama TV on Sunday, June 28, 2020

— BERNAMA

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Tambah komen

Dari Wiser.my

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.