Siakap Keli

(Video) Tular Rakaman Gajah Di Tepi Jalan, Dekati Kereta Di Bahagian Belakang

Satu rakaman yang memaparkan seekor gajah berada berdekatan sebuah kereta telah menimbulkan rasa cemas dalam kalangan netizen. Rakaman tersebut telah tular di media sosial dan menarik perhatian ramai warganet.

Menurut perkongsian tersebut, kejadian itu berlaku berdekatan hentian puncak Titiwangsa jalan menghala ke Kelantan.

Menerusi rakaman dikongsikan oleh Noraini Romli, dapat didengari suara cemas individu di dalam kenderaan tersebut yang dipercayai bimbang dengan haiwan tersebut.

Tiada maklumat lanjut berkenaan keadaan mangsa yang berada di dalam kereta tersebut.

Warganet yang menonton video terbabit turut menzahirkan kerisauan kepada mangsa yang terbabit dalam insiden itu.

Video tersebut telah menjadi tular di media sosial. Sehingga kini, ianya telah ditonton lebih 14 ribu kali oleh warganet.

Kami Hanya mampu berdoa semoga tuan keta xde apa2..gajah mengamuk 9.00pm-9.30pm sebelum hentian puncak titiwangsa…Jln menghala ke klntn

Posted by Noraini Romli on Saturday, August 1, 2020

Semalam lalu gajah mengamuk atas jalan Jeli – Grik, sebuah keta axia remuk kena pijak dgn gajah 🐘..🐘 pun dh stress byk…

Posted by ‎حمزان ساريب‎ on Sunday, August 2, 2020

Walau bagaimanapun, memetik laporan Bernama, Pengarah Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Perak, Yusoff Shariff menyatakan bahawa siasatan mereka mendapati kereta tersebut rosak kerana terbabas ketika mengelak haiwan tersebut.

“Bagaimanapun, mengikut siasatan kami, kerosakan kenderaan disebabkan kereta terbabas ke bahu jalan ketika mengelak gajah melintas,”

Sumber: Facebook

"