(Video) Treler Melintang Di Tengah Lebuhraya, Kesesakan 5km Dari Pedas Linggi ke Simpang Ampat Arah Selatan

Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) melaporkan dalam muatnaik terbaru menerusi laman Twitter mereka, berlakunya satu kemalangan di kilometer 222.9 arah selatan dari Pedas Linggi ke Simpang Ampat.

Berdasarkan gambar yang dimuatnaik, kelihatan sebuah treler melintang atas lebuhraya tersebut dan dilanggar oleh dua buah kenderaan yang dipercayai kereta jenis MPV dan sebuah pacuan empat roda.

LLm juga menyatakan trafik sesak sehingga 5 kilometer arah Selatan manakala arah Utara sesak di sekitar lokasi. Laluan arah Selatan hanya lorong kiri boleh dilalui manakala arah Utara hanya lorong kiri & tengah boleh dilalui.

Kemaskini terbaru kami terima, video kemalangan ini menunjukkan sebuah lagi kenderaan terlibat dan dilihat tersepit pada pembahagi jalan leburaya terbabit.

Kemalangan di KM 222.9 Lebuhraya PLUS arah selatan dari Pedas Linggi menghala Tol Simpang Ampat ,Alor Gajah.

07Aug2020/Melaka2145hrs▶️(Update footage dilokasi kemalangan)2130hrs – Makluman awal kemalangan di KM 222.9 Lebuhraya PLUS arah selatan dari Pedas Linggi menghala Tol Simpang Ampat ,Alor Gajah.▪️lorong laju & lorong tengah arah selatan terhalang▪️lorong kanan arah utara terhalangKesesakan hampir 6km dikawasan kemalangan. Dinasihatkan ikut laluan alternative.#inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Friday, August 7, 2020

Sumber: LLM Trafik

Azmil

The best preparation for tomorrow is doing your best today. :)

Tambah komen

Dari Wiser.my