Gambar Via Bernama

Pekerja Kilang Maut Tersepit Mesin Acuan

GEORGE TOWN, 8 Ogos (Bernama) — Seorang pekerja kilang maut selepas tangan dan kepalanya tersepit pada mesin membuat acuan dalam kejadian di sebuah kilang di Jalan Bukit Gedung, Bayan Lepas dekat sini awal pagi ini.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba Dan Penyelamat (JBPM) Pulau Pinang berkata dalam insiden pukul 4 pagi itu, mangsa Zaid Berahim, 33, meninggal dunia di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah akibat tersepit pada mesin  berkenaan.

“Bomba menerima panggilan kecemasan memaklumkan terdapat seorang pekerja kilang tersepit pada mesin membuat acuan dan sepasukan bomba terus bergegas ke lokasi sebelum menjalankan kerja-kerja menyelamat mangsa,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurutnya, bomba mengambil masa kira-kira dua jam untuk mengeluarkan mangsa namun lelaki itu disahkan meninggal dunia oleh pasukan perubatan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) yang turut berada di kilang tersebut bagi membantu operasi menyelamatkan pekerja berkenaan.

Katanya, operasi menyelamat ditamatkan pada 6.32 pagi dan mayat mangsa dihantar ke Hospital Pulau Pinang untuk bedah siasat.

— BERNAMA

Sofea Shahira

There's always another side to every story

Editor: syafiq halim

Tambah komen

Dari Wiser.my