Pelajar Buat Kerja Sambilan ‘Delivery’ Jadi Mangsa Samun, Dilapor Ditikam & Dihiris Sebanyak 8 Kali

IRELAND: Seorang penghantar makanan (delivery) telah dihiris serta ditikam dengan pisau sebanyak 8 kali di Ireland.

Mangsa dipercayai warga India, diserang di kawasan Finglas, Dublin, kira-kira pada pukul 2 pagi, 6 september.

Mangsa berusia 25 tahun, sedang belajar di Ireland sambil membuat kerja sambilan sebagai penghantar makanan.

Difahamkan, kumpulan itu menghampiri mangsa selepas jam 2 pagi Ahad ketika dia sedang menghantar makanan dan menyerangnya.

Mangsa amat bernasib baik kerana tikaman daripada suspek itu tidak terkena pada organ penting dalam badan.

Mangsa ditinggalkan dengan satu luka parah setelah ditikam dan dibawa ke Hospital Connolly di Blanchardstown untuk rawatan.

Terdapat unsur rompakan dalam kes ini, kata pihak polis Ireland.

“Seorang lelaki berusia 20-an dibawa ke Hospital James Connolly untuk rawatan kerana kecederaan yang melibatkan ancaman nyawa.”

Dia menambahkan: “Tidak ada penangkapan yang dilakukan dan siasatan sedang dilakukan.”

Mangsa memberitahu The Irish Times bahawa dia telah pindah ke Ireland pada bulan Januari untuk belajar peringkat sarjana dalam analisis digital.

Dia sedang berlatih untuk menjadi penghantar makanan di restoran tempatan, dan itu hanya hari keduanya di tempat kerja pada waktu serangan.

Lelaki yang tidak disebutkan namanya itu mengatakan dua lelaki berusia 20-an menghampirinya ketika dia keluar dari keretanya untuk menghantar makanan.

“Seorang lelaki lain dengan jaket biru kemudian datang ke kereta. Saya fikir dia tergesa-gesa untuk mendapatkan pesanan, bahawa dia lapar, tetapi dia mempunyai pisau di tangannya. Kedua-dua mereka kemudian menunjukkan pisau itu kepada saya.

“mereka menyuruh saya untuk memberi kesemua wang yang ada kepada mereka tetapi saya memberitahu bahawa saya tiada wang”

“ketika mereka melihat telefon bimbit saya dan menyuruh saya memberikan kepada mereka, setelah itu mereka telah menikam saya”

“saya bernasib baik kerana, kesemua kecederaan daripada serangan pisau itu tidak begitu serius, hanya calar pada kaki dan tangan sahaja, namun terdapat satu tikaman yang serius daripada mereka. Pisau itu telah tertusuk di kaki kiri saya dan pisau itu melekat lalu patah. Setelah itu mereka lari meninggalkan kawasan itu”

Sumber: Dailystar

 

Alfi Aiman

Editor: Fazidi

Tambah komen

Dari Wiser.my