Siakap Keli

20 Jam Disimpan Dalam Peti Sejuk Mayat Kerana Disangka Sudah Mati, Rupanya Lelaki Ini Masih Hidup

Seorang lelaki berusia 74 tahun telah diselamatkan dari peti sejuk setelah keluarganya memasukkannya ke dalam tempat simpanan mayat itu selama 20 jam kerana mempercayai bahawa dia telah meninggal dunia.

Balasubramanian Kumar, yang sakit dan terbaring di tempat tidur, dianggap mati oleh ahli keluarganya ketika dia berhenti bergerak di rumah di Kampung Kandhampatti di negeri Tamil Nadu, pada hari Isnin.

Seperti kebiasaan, peti sejuk beku dihantar untuk menyimpan jasad yang sudah meninggal dunia sebelum upacara keagamaan dijalankan.

Tetapi ketika pekerja syarikat penyejuk beku itu tiba keesokan harinya untuk mengambil keranda kaca berais, dia melihat bahawa lelaki tua itu bergerak.

Dalam rakaman video yang diambil oleh Encik Kumar, lelaki yang memegang kamera itu bertanya: ”Tangannya gementar kesejukan, bagaimana?”

“Oh, ia mungkin kejang,” saudara lelaki itu, yang bernama Saravanan menjawab.

Ketika ditanya bagaimana ini mungkin berlaku jika dia sudah mati, Saravanan menambah: ”Jiwanya belum meninggalkannya.”

Kisah ini pertama kali dilaporkan di saluran berita Tamil dan sejak itu menjadi sensasi di seluruh negara.

Polis dipanggil dan kini sedang menyiasat keluarga tersebut kerana tidak melakukan pemeriksaan perubatan yang tepat sebelum menyatakan mangsa meninggal dunia.

Sub-inspektor Rajasekaran dari Polis Sooramangalam memberitahu The Independent bahawa kes telah diajukan di bawah Seksyen 287 (perlakuan cuai untuk membahayakan nyawa manusia) dan 336 (tindakan yang membahayakan nyawa atau keselamatan diri orang lain) Kanun Keseksaan India.

Sumber: Daily Mail

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

Editor: Azmil
@thesiakapkeli

Orang selangor mana? Mana yg betul2 sedap ni🤔 #GreatestMakanHits #foodreview #selangor @tourismselangor

♬ original sound - Siakap Keli
" "