Siakap Keli

‘Record’ Video Macam Kamera Digital, Ini Ciri-Ciri Telefon Berbaloi Beli Tahun 2020 Serendah RM220 Sebulan

‘Kedatangan’ Samsung Galaxy Note20 Ultra beberapa bulan lalu ‘menggoyahkan’ jenama telefon lain dengan kemampuan fotografi dan videografi yang dimiliki peranti ini.

Tapi sayang, rupanya masih ramai yang belum tahu atau ‘explore’ smartphone ni yang semestinya pada dengan fungsi kamera dan editing tahap software lima bintang.

Kepada bakal-bakal influencer, instafamous dan Youtuber, bacaan ini sangat tepat untuk anda. Nak tahu kenapa? Jom kita ‘bedah’ fungsi-fungsi terbaik Samsung Galaxy Note20 Ultra.

*Amaran keras, penulisan ini bakal membuatkan anda tak tidur malam memikirkan ‘pelaburan’ wajib milik ini. Mari kita mulakan.

‘Record’ vlog macam guna kamera digital mahal

Para bakal Youtuber ataupun yang memang dah famous tu anda mesti mencari-cari peranti yang menyenangkan proses rakaman dan edit kan? Kalau boleh nak 2in1, senang buat kerja sekali jalan.

Kualiti video 8K

Samsung Galaxy Note20 Ultra menjanjikan teknologi kamera terbaik diantara yang terbaik di dunia. Setiap shot akan dirakam kemas dengan kualiti video setinggi 8K ditambah pula dengan natural motion blur 24fps. Fungsi ini cukup membuatkan hasil vlog anda persis diupah kru profesional. Bukan biasa-biasa ye.

Paparan skrin 120Hz & Infinity-O Display

Selain kualiti video yang sangat cun, Samsung Galaxy Note20 Ultra, juga dilengkapi dengan paparan skrin 60Hz dan 120Hz. “Paling cantik, menarik, kau memang da bomb” apabila peranti ini juga hadir dengan skrin gergasi Infinity-O Display sekaligus menjadikan kerja editing dan review sangat-sangat puas hati. Daripada merakam hingga ke editing, setakat ni fungsi Samsung Galaxy Note20 Ultra sangat ngam dan wajar dimiliki.

Zoom speed control

Seterusnya, Samsung Galaxy Note20 Ultra juga mempunyai ciri-ciri zoom speed control yang memberikan impak lebih dinamik kepada si pengguna.

Contohnya, semasa proses rakaman atau vlogging, anda boleh mengawal fungsi zoom speed ni mengikut kesesuaian dan memfokus-laraskan objek yang dirakam dengan baik.

Setakat ni sudah berpuas hati? Kalau belum, mari kita teruskan lagi.

Fungsi kamera dengan teknologi terbaik

Samsung Galaxy Note20 Ultra didatangkan dengan fungsi AI Single Take yang membantu anda untuk mengambil gambar dengan hanya satu sentuhan.

Dengan menggunakan fungsi ini, tangakapan gambar lebih mudah diambil apabila ‘shooting time’ dilanjutkan sehingga 15 saat menggunakan kesemua lensa yang terdapat pada Samsung Galaxy Note20 ada pelbagai sudut dan gaya. Dengan hanya satu klik rakaman melalui fungsi ini, anda mampu untuk memilih gambar pilihan anda yang cantik, sama ada dalam bentuk boomerang, video berulang, gambar dengan efek hitam putih dan banyak lagi

Single take yang ditambahkan ke fungsi Color Picking Portrait ini membuatkan subjek terlihat lebih menonjol, dan waktu pengambilan gambar dipanjangkan sehingga 15 saat untuk mengambil maksimum 14 jenis foto dan video.

Skrin Dynamic AMOLED 2x yang luar biasa

Untuk makluman anda, hanya Samsung Galaxy Note20 Ultra memiliki skrin jenis Dynamic AMOLED 2x sekaligus menjadikan peranti ini sangat unik.

Samsung S Pen, ‘pen ajaib’

Lepas dah ambil gambar cantik-cantik tengah panas, mesti nak cari tempat untuk edit gambar pulak kan?

Sambil minum air sejuk, guna S Pen yang ada pada Samsung Galaxy Note20 Ultra untuk menyunting. Dengan S Pen, anda boleh ‘berkarya’ dengan menambal doodles atau ‘lukisan’ tambahan bagi mencantikkan lagi hasil gambar.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qeyna | Illustrator (@_littlecece)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qeyna | Illustrator (@_littlecece)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qeyna | Illustrator (@_littlecece)

Bukan sahaja sesuai untuk businessman bagi mencatat nota dan sebagainya, Samsung Galaxy Note20 Ultra juga sangat menepati citarasa anak-anak muda. Tidak perlu lagi tools mahupun gajet lain, dengan Samsung Galaxy Note20 Ultra sahaja, proses rakaman, gambar, suntingan dan drawing boleh dilakukan dengan mudah. Ni bukan 2in1 je, tapi dah 5,6,7,8in1. Just fab.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qeyna | Illustrator (@_littlecece)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Qeyna | Illustrator (@_littlecece)

Dapatkan Samsung Galaxy Note20 Ultra sekarang

Ia boleh dimiliki serendah RM216.63 sebulan tanpa faedah selama 24 bulan atau RM5,199.00. Peranti terhebat ini didatangkan bersama RAM 12GB + Storan 256GB, hybrid dual SIM dengan tiga pilihan varian warna yang sangat ‘mahal’.

Apa tunggu lagi? Fikir betul-betul, buat apa nak bawak gajet banyak-banyak, berat-berat kalau dengan hanya satu gajet saja, dah boleh bagi hasil yang terbaik dan selesaikan semua masalah.

Untuk maklumat lanjut mengenai Samsung Galaxy Note20, layari website dan follow FacebookInstagramYoutube dan Twitter SAMSUNG.