Siakap Keli
Gambar: Odditycentral

Ubah Ejaan Corona Dan Covid, Pakar Numerologi Ini Dakwa Boleh ‘Sembuhkan’ Wabak Dari Dunia

Para saintis di seluruh dunia telah berjuang untuk menahan penyebaran virus SARS-CoV-2 selama hampir dua tahun. Walau bagaimanapun, seorang pakar numerologi India percaya bahawa kita dapat menyembuhkan wabak ini hanya dengan bantuan ejaan yang tidak baik, lapor Odditycentral.

SV Annandd Rao, merupakan seorang ahli stenografer dan penggemar numerologi dari Ananthapuram, di negeri Andrash Pradesh, India. Beliau percaya bahawa hanya mengeja “covid” dan “corona” dengan cara yang salah dapat menyembuhkan bukan hanya daerah asalnya, tetapi juga seluruh dunia coronavirus.

Kelihatannya, bilangan kes berdasarkan huruf dalam ejaan ‘Corona’ saat ini menambah bilangan yang sangat berbahaya, malah akan membawa dunia ke arah kehancuran.

Tetapi jika kita dapat mengubah angka yang mengerikan itu menjadi sesuatu yang bermanfaat iaitu dengan hanya menambahkan beberapa huruf, semuanya akan menjadi baik. Begitulah yang dinyatakan oleh Rao.

Jelas beliau pada Times of India, “Nama yang ada ‘Corona’ menambah jumlah yang berbahaya. Ini menyebabkan kehancuran yang tidak dapat dibayangkan pada seluruh dunia”.

Tambahnya, “Jika kita mengisi ejaan dengan kekuatan alam semesta (ilahi), ia akan mewujudkan aura yang membawa kepada hilangnya virus secara menyeluruh. Manfaat serupa dapat dicapai dengan mengubah ejaan Covid-19 menjadi ‘Covviyd-19’ ”.

Menurut sumber, Rao seorang yang mempraktikkan numerologi sebagai hobi dan telah membuat penambahan ‘n’ dan ‘d’ pada namanya sebagai tanda tuah. Malah, beliau telah memasang sepanduk yang meminta orang ramai menggunakan ejaan yang berubah, dalam usaha untuk menyingkirkan dunia dari pandemik.

‘Sekiranya anda menggunakan ejaan CARONAA dan COVVIYD-19 yang diubah dengan melekatkannya di pintu, di tempat awam atau dengan mengikat sepanduk di semua tempat awam, CARONAA akan hilang bukan hanya dari sekitar Ananthapuram, tetapi juga dari dunia.

Ini adalah jaminan kerana ia adalah kekuatan alam semesta (ilahi) menurut NUMEROLOGI.’

Begitulah yang tertulis di sepanduk.

Jelas portal, seperti yang dibayangkan, saranan Mr. Rao disambut dengan perasaan terkejut dan ada yang gembira. Malah, ada yang menyarankan agar kaedahnya ini digunakan untuk menyingkirkan ahli politik yang korup.

Terdapat komen yang mengatakan, “Mari kita ubah ejaan semua ahli politik dan lihat adakah itu membawa nasib baik kepada negara kita“.

Anda boleh mencari komedi di mana sahaja hari ini,” komen netizen lain di Twitter.

Sumber mengatakan, penyelesaian Annandd Rao mungkin tidak seefektif yang didakwanya. Walaupun begitu, ia adalah lebih baik daripada kes penjualan peluntur sebagai penawar bagi Covid-19 kepada orang-orang yang terdesak dan mudah tertipu.

Sumber: Odditycentral

"