Siakap Keli

Infinix Memulakan Jelajah Revolusi AIoT Dengan Pelancaran ZERO X NEO Dan Siri INBook X1

KUALA LUMPUR, 8 OKTOBER 2021 – Perhatian kepada semua technophiles! Infinix, sebuah jenama baru dalam pasaran elektronik pengguna melancarkan kategori produk Artificial Intelligence (AIoT) baharu mereka yang merangkumi peranti pintar terkemuka seperti telefon pintar, komputer riba dan sebagainya. Dengan ini, Infinix memperkenalkan ekosistem peranti pintar yang boleh mencapai operasi IoT yang lebih cekap, meningkatkan interaksi mesin-manusia dan meningkatkan pengurusan data dan analisis – bertujuan untuk menawarkan pengalaman tanpa sempadan dan lancar untuk para pengguna.

“Dalam merealisasikan konsep AIoT, Infinix bersedia untuk mewujudkan ekosistem bersepadu ‘telefon pintar + perkhidmatan sambungan mudah alih + peralatan rumah + aksesori digital’, kerana kami kini memimpin pelanggan untuk mengalami kehidupan pintar yang futuristik. Untuk memulakan perjalanan kami dalam revolusi AIoT, kami berbangga untuk mengumumkan siri telefon pintar kami yang sangat dinanti-nantikan, ZERO X NEO dan siri komputer riba pertama kami, siri INBook X1 untuk semua rakyat Malaysia,” kata Vincent Pong, Pengarah Pemasaran Kanan Infinix Mobility Limited – Malaysia. 

“Kami sentiasa komited dengan misi kami untuk menawarkan peranti teknologi yang berguna dan boleh diakses pada harga yang berpatutan terutamanya untuk memenuhi keperluan pekerja dan pelajar. Penyelesaian menyeluruh AIoT kami akan menyediakan semua yang para pengguna perlukan untuk melengkapkan ekosistem internet  bagi mewujudkan masa depan yang lebih cepat dan lancar dari hiburan rumah, proses aliran kerja, dan tujuan pendidikan. Dengan penyelesaian AIoT ini, kami memecahkan kekakangan konvensional untuk pengguna harian dan peminat teknologi dengan menyediakan penyelesaian tersebut pada harga yang mudah didapati berbanding dengan saingan pasaran lain.”

Zoom to Infinity and Beyond dengan ZERO X NEO 

Dikenali sebagai telefon bimbit fotografi terbaik dalam kategorinya, Infinix mengumumkan siri telefon pintar ZERO X baru – ZERO X NEO yang memaparkan kamera yang luar biasa dan keupayaan visual yang membolehkan pengguna membuat karya daripada setiap saat ditangkap. Inovasi terbaru ini dilengkapkan dengan teknologi visual terunggul seperti pemprosesan Ultra Game-Play MediaTek Helio G95 dan Mod Super Moon, digabungkan dengan kamera periskop 60X moonshot  dan Enjin Algoritma Galileo yang dibangunkan oleh Infinix. 

Enjin Algoritma Galileo adalah ciri perisian teratas yang menggabungkan pendedahan lunar dan sistem mengunci fokus dengan menyesuaikan motor fokus ke kedudukan yang paling jelas diramal, manakala algoritma penghapusan revolusi mengira dan menghapuskan pengaruh tidal semula jadi – membolehkan gambaran Bulan pada resolusi tinggi. Pada masa yang sama, algoritma perlindungan perincian lunar mengekalkan tekstur bulan yang terperinci, dan algoritma peningkatan pembelajaran mendalam meningkatkan butiran dan kesan subjek imej. Apabila digunakan, pengguna boleh mencapai imej telefon pintar yang paling jelas dan terperinci dari langit malam.

ZERO X NEO dilengkapi dengan kamera belakang Super Night 48MP dan 16MP  dwi-lampu hadapan dan teknologi AI yang dipertingkatkan pada kamera swafoto – untuk menghasil gambar menakjubkan yang dapat mengeluarkan versi terbaik pada mana-mana objek. Di samping itu, ZERO X NEO menawarkan video berkualiti tinggi dengan 960 FPS super slow-motion dan 4K time-lapse

Ciri utama lain Infinix ZERO X NEO termasuk:

 • 5x Optikal Zoom dengan OIS: Alami perasaan menggunakan zoom yang berbeza dengan fungsi 5X zoom optikal dan 60X zoom hibrid untuk menangkap paparan gambar objek yang jauh dengan jelas. 
 • Bateri 5000mAh dengan Teknologi Caj Pantas 18W: ZERO X NEO mempunyai bateri 5000mAh yang besar dengan teknologi TÜV Rheinland 18W Safe Fast-Charge yang dioptimumkan sepenuhnya untuk penggunaan yang lebih lama. 
 • Universal Flash Storage (UFS) 2.2 dilengkapi Write Booster: Ciri Write Booster daripada Infinix meningkatkan kelajuan penulisan dan pembacaan untuk mempercepatkan aplikasi dan memuatkan cache dan mengurangkan kelewatan atau ketinggalan semasa membuka dan menukar antara aplikasi yang berbeza.
 • Teknologi Audio: Gabungan teknologi PA Pintar dan DTS meningkatkan amplitud dan kelantangan bunyi untuk mencipta pengalaman surround sound.
 • Infinix’s Dar-Link 2.0: Perisian ini meningkatkan kestabilan imej dan sensitiviti kawalan sentuh yang berdasarkan algoritma AI, pada masa yang sama menurunkan suhu peranti untuk menyediakan pengalaman bermain game yang mendalam.
 • Perisian XOS 7.6: Sistem operasi terbaru Infinix mengintegrasikan aplikasi yang direka untuk kehidupan yang lebih bijak, seperti Phone Cloner untuk memindahkan semua data ke peranti baru dengan mudah, Game Zone untuk menguruskan permainan dengan bijak dengan menyekat gangguan seperti notifikasi mesej dan panggilan, dan Doc Correction untuk pembetulan dokumen secara automatik dan penyesuaian untuk paparan lebih mudah. 

Pada September 2021, Infinix mengumumkan kerjasama dengan Royal Observatory Greenwich melalui acara webinar atas talian yang ditunggu-tunggukan, Infinix Presents: See Beyond bersama-sama dengan pelancaran telefon pintar ZERO X Pro sebagai sebahagian daripada kerjasama komersial strategik syarikat dan komitmen ke arah dunia penerokaan dan penemuan. Dengan acara See Beyond dan kerjasama korporat dengan Royal Observatory Greenwich, Infinix meneruskan misinya ke arah mewujudkan dunia yang membolehkan generasi akan datang meneroka alam semesta dan menemui kemungkinan yang tidak berkesudahan yang berada di hadapan mereka. 

Walaupun jenama ini belum mengumumkan pelancaran Infinix ZERO X Pro di Malaysia, teknologi revolusi yang diintegrasikan dalam telefon ini dilihat sebagai permulaan yang ingin dicapai oleh Infinix dalam perjalanannya ke arah menutup jurang antara teknologi telefon pintar dan fotografi yang menakjubkan. 

Ringan namun penuh dengan kuasa. Temui kategori komputer riba pertama Infinix – Siri INBook X1.

Menggabungkan reka bentuk yang bergaya, nipis dan ringan dengan prestasi muktamad, pelancaran Siri INBook X1 mewakili Infinix ke dalam kategori produk baru yang bergabung tenaga dengan Intel dan Microsoft. Melalui siri INBook X1, Infinix berhasrat untuk menyampaikan peranti yang direka khusus dengan keupayaan terkemuka industri untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat dalam kalangan pelanggan hari ini. INBook X1 akan datang dalam tiga versi: 

 • INBook X1 Pro dengan Intel® Core™ i7-1065G7, Intel Iris Plus sehingga 64EU.
 • INBook X1 dengan Intel® Core™ i5-1005G1 
 • INBook X1 dengan Intel® Core™ i3-1035G1

Siri INBook X1 Infinix didatangi dengan rekaan badan anodize sandblasted, dibuat sepenuhnya daripada aluminium gred pesawat. Dengan berat kurang daripada 1.48 kg dan 16.3 mm tebal, komputer riba ini dilengkapi dengan engsel 180 darjah yang membolehkannya dicondong secara mendatar – membolehkan pengguna membentangkan idea atau berkongsi video dengan cara yang fleksibel. Siri INBook X1 juga mempunyai pelbagai port untuk menampung keperluan yang berbeza termasuk penghantaran data, pengecasan laju dan perkongsian skrin.

Untuk mencerminkan keindahan langit malam di sempadan Norway, reka bentuk keseluruhan komputer riba ini mempunyai kesan logam yang menggambarkan kebolehan komputer riba yang tiada hadnya dan ciri-ciri tersendiri Infinix. Casis logam penuh ini terdiri daripada skrin 14 inci yang besar dengan paparan IPS FHD, menunjukkan keupayaan kejuruteraan Infinix dengan bezel ultra nipis (4.19 mm) di setiap sisi untuk memaksimumkan ruang skrin.

Ciri utama lain bagi siri INBook X1 termasuk:

 • Teknologi pengecasan pantas: Dengan hayat bateri 13 jam dan adapter 65W PD 3.0 AC yang dapat meningkatkan kecekapan pengecasan dengan menjana 70% kuasa hanya dalam masa satu jam. Pengguna juga boleh mendapat manfaat daripada Battery Management System (BMS) Infinix sendiri dan memanjangkan hayat bateri dengan mengurangkan penggunaan kuasa secara bijak dalam senario yang berbeza.
 • Prestasi Komprehensif: Dikuasakan oleh pemprosesan daripada Intel, siri INBook X1 mampu mengendalikan aktiviti-aktiviti yang diperlukan seperti memproses data dan program yang dipra-muat dengan Windows 10 dan Microsoft 365 untuk menyokong pelbagai keperluan kerja mudah alih. Sistem penyejukan Poloar Monster menggunakan saluran udara gred tentera untuk menurunkan suhunya dengan berkesan apabila berhadapan dengan beban kerja yang berat.
 • Unjuran Skrin InSync: Aplikasi terbina dalam memberikan pengguna akses kepada fungsi pelbagai skrin InSync, membolehkan mereka menyelaraskan fail kerja dengan lancar antara komputer riba, TV dan telefon pintar supaya dapat membawa idea mereka ke mana-mana dan pada bila-bila masa sahaja.
 • Sambungan lancar dan ciri pintar: Dilengkapi dengan kad rangkaian nirwayar WiFi 6 dan keupayaan sokongan Bluetooth 5.1 untuk meningkatkan kelajuan rangkaian dengan berkesan, dan menampilkan fungsi pembukaan menggunakan Cap Jari Ultra-pantas
 • Kejayaan teknologi video dan audio: Dilengkapi dengan stereo rongga empat lapisan yang dipertingkatkan oleh teknologi bunyi DTS yang dipatenkan dan webcam 720P yang boleh dimatikan sepenuhnya untuk privasi, serta dua tatasusunan mikrofon digital untuk komunikasi video dan audio yang lancar, walaupun dalam persekitaran yang bising.

Harga dan Ketersediaan 

ZERO X NEO (128 GB + 8GB) akan dilancarkan pada harga RM 899 dan boleh didapati dalam tiga warna: Nebula Black, Starry Silver dan Bahamas Blue. Siri INBook X1 merangkumi tiga variasi: Intel® Core™ i3 (256 GB + 8 GB) berharga RM 1,999, INBook X1 Intel® Core™ i5 (512 GB + 8 GB) berharga RM 2,499 dan INBook X1 Pro Intel® Core™ i7 (512 GB + 16 GB) berharga RM 3,099. Sementara itu, siri komputer riba ini akan tersedia dalam empat warna: Noble Red, Elves Green, Starfall Grey dan Elegant Black. Semua produk akan dilancarkan secara eksklusif di Kedai Rasmi Infinix AIOT di Shopee mulai 14 Oktober 2021 dengan tawaran istimewa dan penebusan baucar Shopee sehingga RM200 dan banyak lagi. 

Bukan itu sahaja, Infinix juga akan memberi tawaran yang sama semasa pra-jualan eksklusif selama satu hari sempena festival membeli-belah 10.10 di Shopee sebelum pelancaran rasminya pada 14 Oktober 2021. Selain itu, pelanggan juga boleh membeli produk tersebut melalui Lazada mulai 29 Oktober 2021. 

Tip tambahan untuk para pelanggan: Kongsi maklum balas / rate produk dan perkhidmatan Infinix di Kedai Rasmi Infinix AIOT di Shopee untuk mendapatkan baucar RM 20 Shopee secara eksklusif (*sementara stok masih ada). Untuk maklumat lanjut dan terkini mengenai penyelesaian menyeluruh AIoT, sila layari laman web Infinix Malaysia, halaman Facebook, laman Instagram dan Kedai Rasmi di Shopee dan Lazada.

" "