Siakap Keli
Gambar Hiasan via Google

Peneroka Maut Dipercayai Terkena Tembakan

KUANTAN, 26 Okt (Bernama) — Seorang peneroka maut dipercayai akibat terkena tembakan di dada dalam kejadian di ladang kelapa sawit di Felda Bukit Sagu 4 di sini hari ini.

Ketua Polis Daerah Kuantan ACP Wan Mohd Zahari berkata, mangsa yang merupakan lelaki berusia 67 tahun dari Felda Bukit Sagu di sini turut cedera di tapak tangan kanan dan polis menemukan selaras senapang buatan sendiri di lokasi kejadian.

Polis dimaklumkan mengenai kejadian itu pada 4.22 petang oleh kakitangan Klinik Kesihatan Bukit Goh di sini, selepas mangsa dibawa ke klinik itu oleh isteri dan rakan lelakinya.

“Siasatan awal mendapati peneroka itu telah keluar untuk mengait kelapa sawit kira-kira 10 pagi tadi sebelum dikatakan menghubungi isterinya pada 3.36 petang memaklumkan dirinya telah ditembak.

“Isterinya mendakwa telah menghubungi rakan baik mangsa untuk membantu mencari suaminya itu dan kemudian menemukan suaminya dalam keadaan parah sebelum doktor mengesahkan kematian suaminya pada 4.20 petang,” katanya yang dihubungi hari ini.

Wan Mohd Zahari berkata, mayat mangsa dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan di sini untuk bedah siasat.

Sementara itu, anak perempuan mangsa yang ditemui di klinik kesihatan itu berkata, dia dihubungi ibunya kira-kira 4 petang yang memintanya segera ke klinik kesihatan itu kerana sesuatu telah menimpa ayahnya.

“Kali terakhir saya bertemu ayah ialah pada dua minggu lepas. Walaupun saya tinggal di Jabor (Kuantan), namun saya tidak dapat pulang ke rumah kerana kerap ke hospital bagi menemani suami menjalani rawatan susulan akibat kemalangan,” katanya.

Anak mangsa berkata, jenazah ayahnya akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Felda Bukit Sagu 3 selepas semua urusan selesai.

Sumber: Bernama

" "