Siakap Keli

Baru Ja Tunjuk, Sekali Netizen Korek ‘Spec’ Telefon Chong Wei, Harga Tak Sampai RM1,500 Pun

Siapa yang tak kenal dengan Datuk Wira Lee Chong Wei, setiap gerak gerinya mesti akan diperhatikan malah turut dijadikan sebagai idola atau contoh terutamanya bagi mereka yang mahu berjaya dalam bidang sukan.

Bukan itu sahaja, apa yang dipakai oleh Lee Chong Wei, pasti ada yang bercerita termasuklah telefon pintar yang dipamerkannya di laman Facebook baru-baru ini.

Tapi apa boleh buat, baru sahaja tunjuk telefon bimbit tersebut di perkongsian di Facebook miliknya, netizen terus korek ‘spec’ peranti berkenaan.

Tak sangka betul, harga telefon bimbit tersebut hanyalah RM1,499 sahaja. Telefon pintar yang dimaksudkan adalah PHANTOM X, model baru di bawah peneraju jenama telefon Pintar global, TECNO.

Sempena pelancaran ke pasaran Malaysia, Lee Chong Wei sendiri telah dilantik menjadi duta baharu bagi jenama ini. Tapi apa yang hebat sangat dengan PHANTOM X sampai pilih bukan calang-calang orang untuk jadi duta telefon mereka?

Kalau korang nak tahu, PHANTOM X hadir dengan pelbagi keistimewaan yang buatkan ramai merasa harga RM1,499 yang ditawarkan adalah tak masuk akal.

Korang check out sendiri kat bawah ni sebab rekaan dan teknologi yang digunakan memang luar biasa dan sangat berbaloi dengan harga sangat mampu milik!

 

1) Kualiti Luar Biasa Dengan Skrin Tanpa Had

a) Dilengkapi Skrin 3D tanpa had 

 

PHANTOM X dilengkapi Skrin 3D tanpa had untuk memperkasakan pengguna ke arah #GoBoundless, yang diperkemaskan dengan rekaan unik pada sudut keemasan kanan pada 36.5° untuk menampung cengkaman. Skrin 6.7’’ kelas atasan menyokong pengalaman video dan permainan menyeronokkan. 

 

Tanpa sekatan pada bezel, Skrin 3D tanpa sempadan menampilkan sudut lentur sehingga 70°, menjadikan teks dan foto diadun lebih lancar dalam paparan infiniti di sekeliling peranti. Skrin Tanpa Had dan FHD+ AMOLED memberikan paparan terbaik yang lancar dan diperkemas. 

b) Ukiran tekstur permukaan kaca melengkung pertama dalam industri

Inovasi kaca sutera pula ditampilkan berdasarkan siri ujian dan prosedur pengeluaran yang kompleks, seterusnya mewujudkan sentuh elegan ‘keanggunan sutera’ dan & ‘kilauan kaca’.

Reka bentuk ukiran bertekstur yang luar biasa ini mempersembahkan garisan halus menegak  yang menghasilkan ekspresi artistik tulen berdasarkan seni tangan yang indah. Rekaan yang sangat luar biasa untuk pengguna.

2) Pretasi Kamera Tanpa Had

Menjanjikan paparan yang jelas tanpa had, sistem kamera yang berkuasa pada peranti PHANTOM X merangkumi fungsi dwi-kamera depan dan tiga kamera belakang.

a) Kamera peneraju industri Ultra-Malam 50MP dengan Sensor Ultra-Besar

Selain daripada kemampuan zoom 30x dan sudut lebar 120° pada kamera belakang, PHANTOM X turut dilengkapi dengan kamera peneraju industri Ultra- Malam 50MP dengan Sensor Ultra-Besar yang menjadikan ia mudah untuk merakam foto yang jelas dan professional. 

b) Kamera Ultra-Malam 50MP dengan sensor Ultra-Malam

Ia membolehkan foto menerima 33% lebih cahaya dari persekitaran berbanding kamera 108MP dengan sensor 1/1.5-inci. Dengan julat ISO yang lebih luas dan kurang gangguan, pendedahan yang lebih baik, pengguna diberi kuasa dengan keupayaan untuk merakam keindahan yang tidak dijangka dengan saiz piksel 2.4μm.

Menerusi model 4-dalam-1, tanpa berkompromi dengan kualiti foto, walaupun dalam keadaan pencahayaan yang kompleks, korang boleh menghasilkan gambar yang sangat sempurna dan berkualiti.

c) Kamera Selfie Ultra-Jelas PHANTOM X 48MP

Bayangkan ketika mengambil swafoto dengan kamera Selfie Ultra-Jelas PHANTOM X 48MP, korang boleh merakam setiap butiran seperti tekstur kulit yang lebih jelas, ciri muka yang lebih menonjol dan senyuman yang lebih cerah.

Ditambah dengan ciri sudut 105° Ultra-Lebar disokong AI, PHANTOM X sesuai untuk swafoto individu dan berkumpulan.

d) Algoritma penukaran pengesyoran wajah AI

Bagi memastikan pengguna mampu #GoBoundless dan sentiasa dapat merakam yang terbaik, algoritma penukaran pengesyoran wajah AI yang dibangunkan sendiri secara automatik mengesyorkan pengguna untuk beralih kepada mod rakaman ultra lebar apabila berbilang wajah dikesan, sesuai untuk korang ambil swafoto berbilang individu.

e) Lensa makro Potret Emas 50mm

Untuk rakaman potret terperinci, PHANTOM X juga didatangkan dengan lensa makro Potret Emas 50mm dengan jarak fokus pendek, setanding dengan kanta potret profesional.

f) Tujuh kesan pencahayaan potret boleh dipilih tanpa menukar latar belakang foto

Menariknya, pengguna juga boleh memilih tujuh kesan pencahayaan potret yang pelbagai tanpa menukar latar belakang foto. Tiga skema warna potret profesional juga disediakan untuk dipilih, menampung pelbagai jenis warna kulit yang berbeza yang memenuhi estetika berbilang persekitaran.

g) Mod Super Malam

Dengan Mod Super Malam PHANTOM X, sesi fotografi pada waktu malam korang kini menjadi lebih mudah. Walaupun dalam persekitaran gelap kurang daripada 0.1 lux, PHANTOM X boleh menghasilkan butiran yang lebih jelas daripada mata kasar dengan kamera yang dikuasakan algoritma dengan menggunakan pembahagian AI dan perlindungan malam.

Pada masa yang sama, ia juga mengoptimumkan ketulenan gambar, kelajuan pemfokusan, dan keperluan warna pada waktu malam. 

h) Super Night View 3.0

PHANTOM X juga memudahkan korang merakam pemandangan bandar malam yang cantik dengan Super Night View 3.0, selain membolehkan korang mengambil foto potret elegan dalam pemandangan malam yang menakjubkan dengan bantuan Super Night Portrait.

3) Kuasa Dalaman Tanpa Had

a) Kapasiti storan yang besar

Kami yakin, satu masalah yang buatkan ramai rasa stress mesti masalah memori pada telefon kan? Dengan PHANTOM X, korang dah tak perlu risau lagi kalau memori penuh sebab teknologi gabungan memori 8+5GB RAM dan storan 256GB yang ada, korang boleh merakam gambar dan video secara UNLIMITED. Seronok!

b) Bateri 4700mAh yang berkuasa

Apabila dicas sepenuhnya, ia boleh menyokong hayat bateri siap sedia selama 30 hari, penstriman video 16 jam dan video call selama 9 jam. Dengan pengecasan pantas 33W, hanya 30 minit masa pengecasan boleh meningkatkan hayat bateri kepada 70%, mankala 60 minit pengecasan meningkatkan kuasa sehingga 100%. Wow, memang best!

c) Reka bentuk UI dan OS yang cekap

PHANTOM X telah dipertingkatkan secara menyeluruh dalam reka bentuk UI, operasi pintar dan prestasi sistem, yang menghasilkan kecekapan dan kelancaran penggunaan yang lebih tinggi. Ini memastikan pengguna PHANTOM X yang celik teknologi bersedia untuk sebarang cabaran.

4) Keseronokan Eksklusif Tanpa Had

a) Suara AI terkemuka industri

PHANTOM X menampilkan sokongan suara AI terkemuka industri yang telah menguasai bahasa Inggeris dan boleh bertindak balas terhadap arahan korang walaupun semasa korang berada di luar talian.

Pengguna hanya perlu aktifkan Ella dengan memanggil ‘’Hai Ella’’ setiap kali membuat panggilan telefon, menyediakan penggera, memainkan muzik, memulakan mod pemanduan dan banyak lagi, semua ini boleh dibuat tanpa menggunakan jari. Mudah kan?

b) Fungsi transkripsi langsung AI

Dengan kemampuan meleraikan halangan bahasa, PHANTOM X juga dilengkapi dengan fungsi transkripsi langsung AI yang boleh menyalin lebih daripada 70 bahasa, membolehkan anda #GoBoundless dan berkomunikasi dengan lebih daripada 80% penduduk dunia dengan lancar.

c) Langkah keselamatan untuk lindungi privasi pengguna

PHANTOM X menyediakan satu siri langkah keselamatan untuk melindungi privasi pengguna. Ia berfungsi seperti “Peek Proof” yang menghalang kebocoran maklumat. Walaupun dalam keadaan pengguna kehilangan PHANTOM X mereka secara tidak sengaja, fungsi anti-kecurian memberi isyarat dan mengunci peranti pegguna dari jauh. 

Paling selamat apabila pengguna sahaja yang boleh membuka kunci telefon pintar mereka, keselamatan maklumat peribadi dan sensitif tak boleh diceroboh oleh sesiapa.

Cap jari ultra-nipis di bawah skrin membolehkan korang membuka kunci PHANTOM X dalam masa kurang daripada 0.4s, kelajuan membuka kunci optimum tanpa berkompromi dengan aspek keselamatan.

Ciri Tambahan PHANTOM X:

a) Fokus Dwi Teras Piksel Penuh + Fokus Laser: Mencari fokus dengan pantas menerusi fokus dwiteras piksel penuh dan fokus laser.

b) Pemulihan Potret AI: Menggunakan rangkaian sambungkan bersepadu menyediakan jaminan kesempurnaan bagi setiap potret.

c) Mod Filem: Memudahkan suntingan filem sinematik anda sendiri, sama ada untuk perniagaan atau keseronokan.

d) Mod Potret Video: Mengaburkan latar belakang yang berserabut dan meletakkan anda dalam fokus secara mendadak, walaupun ketika anda sedang bergerak.

e) Pergerakan Perlahan 960fps: Menikmati setiap detik kenangan seperti menghentikan masa.

f) Persian Pejabat Paling Berguna Terbina Secara Dalaman: Mulakan hari anda dengan aplikasi paling biasa digunakan.

g) Kotak Sembang Terapung: Menerima pemberitahuan (pop-up) mesej secara terapung dan berkomunikasi dengan rakan tanpa mengganggu video kegemaran yang dimainkan.

h) Mengklon Telefon Dengan Satu Butang Pintar: Pindahkan segala-galanya dari telefon lama kepada yang baharu dengan pantas, efisien dan tanpa kerumitan dengan hanya berapa klik mudah.

PHANTOM X hadir di pasaran dengan dua warna elegan dan klasik iaitu Van Gogh’s Starry Night Blue dan Monet’s Summer.

Van Gogh’s Starry Night membawakan paparan kesamaran bintang di langit yang misteri. Monet’s Summer pula memberikan paparan warna yang hangat dan menonjol. Kedua-dua warna ini perfect kerana sangat cantik dan trendy!

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan PHANTOM X sekarang juga kerana seramai pelanggan 2,000 unit pertama PHANTOM X layak menerima hadiah percuma fon TECNO buds selain waranti perlindungan setengah tahun tambahan. Semuanya khas bagi meraikan pelancaran PHANTOM X ke pasaran Malaysia!

Kalau nak lagi mudah, korang boleh dapatkan PHANTOM X dengan check out terus di Shopee dengan menggunakan link ini https://shp.ee/jtufhpt okay atau beli dengan pengedar sah di seluruh Malaysia,

Bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai PHANTOM X, layari sahaja laman web eksklusif PHANTOM https://www.mobile-phantom.com/my/phantom atau laman web TECNO di www.tecno-mobile.com. 

Sha Rossa

Manis macam 'Rosalinda' tapi bukan dia.

@thesiakapkeli

Orang selangor mana? Mana yg betul2 sedap ni🤔 #GreatestMakanHits #foodreview #selangor @tourismselangor

♬ original sound - Siakap Keli