Siakap Keli

Kerana Cinta Tak Direstu, Ibu Pengantin Lelaki Dirogol Beramai-Ramai

Kisah menggemparkan mengenai cinta yang tidak direstu oleh sebuah pasangan di Pakistan berakhir dengan tragis apabila ibu pengantin lelaki dirogol secara beramai-ramai oleh saudara-mara pengantin perempuan.

Insiden tersebut dilaporkan berlaku di Meer Hazar Khan, Muzaffar Garh, Punjab.

Pengantin lelaki, Faisal Riza Pichaar mengahwini Shaheen atau Shano pada 2 Mei 2018 di mahkamah.

Namun, sebaik sahaja pasangan itu berkahwin, mereka mula menerima ugutan melalui panggilan telefon daripada keluarga pengantin perempuan.

Pihak keluarga perempuan menyatakan bahawa mereka tidak gembira dengan perkahwinan yang dilangsungkan dan mereka ingin membalas dendam.

Kemudian, seorang lelaki bernama Abdul Kareem dan beberapa lagi saudara pengantin perempuan muncul di kediaman Pichaar pada 3 Jun lalu.

Mereka memecah masuk ke dalam rumah tersebut dan mencuri wang tunai serta barangan perhiasan dari rumah itu. Kemudian, mereka menculik pengantin perempuan dan ibu mertuanya ke sebuah lokasi.

Gambar Hiasan

Ibu Faisal Riza dirogol oleh beberapa lelaki yang dikenal pasti sebagai Zahid, Shakil, Zafar dan Aamir.

Lebih jijik, mereka turut merakamkan aksi tersebut menggunakan telefon bimbit.

Susulan kejadian itu, Shano tidak lagi menghubungi pihak pengantin lelaki ataupun suaminya.

Bapa Faisal Riza, Hajra Kausar Pichaar melaporkan tentang kejadian itu di balai polis Beet Meer Hazar bersama isterinya yang dirogol secara ganas oleh suspek.

Hajra Kausar memberitahu polis, Faisal mengahwini Shano iaitu anak kepada lelaki bernamaGulam Fareed Mohaana dari kampung Mela Chica dalam satu majlis yang sah.

Jadi, dia mahu supaya tindakan diambil ke atas lelaki-lelaki yang menyerang dan merogol isterinya.

Bagaimanapun, pihak polis pula seakan-akan enggan memberikan kerjasama atas alasan tiada bukti yang boleh digunakan untuk mengaitkan perogol-perogol terbabit.

Laporan Maklumat Pertama (FIR) berkaitan kejadian itu mempunyai beberapa nama yang berbeza daripada nama yang dilaporkan oleh mangsa.

Pihak polis mengklasifikasikan kes tersebut sebagai masalah keluarga dan tidak mengambil tindakan serius mungkin disebabkan ia merupakan perkahwinan atas dasar cinta.

Sumber : Desiblitz