Siakap Keli

“Doakan Ummi Dan Keluarga Kuat Menghadapi Kehilangan Ini” Hilang Sudah Penyeri Keluarga, Bonda Ummi Meninggal Dunia

Mula tular pada awal tahun 2018 lalu, gelagat Ummi dan ibunya sering kali menghiasi laman Facebook kita dengan video-video yang lucu. Telatah Bonda atau nama sebenarnya Sabrah Bte Hamid yang bersahaja dan spontan berjaya mencuit hati kita yang mendengar. Malah nasihat yang diberi oleh bonda walaupun dilafazkan dengan nada bergurau, ia ternyata bermakna untuk kita sebagai golongan muda.

Paling menyentuh hati sebenarnya adalah keakraban di antara hubungan mak dan anak yang ditunjukkan oleh keluarga ini. Si anak, Ummi Abdullah Saadiah begitu sabar dan tabah menjaga serta melayani permintaan ibunya. Benarlah kata orang, anak yang baik akan sentiasa mengingati dan membalas jaga kedua ibu bapa sebagaimana mereka membesarkan anak-anak sedari kecil.

Gambar : Ummi Abdullah Saadiah

Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un, dengan berat hati, Ummi ingin memberitahu, Bonda Ummi, Sabrah Bte Hamid telah…

Posted by Ummi Abdullah Saadah on Tuesday, April 2, 2019

Namun, dalam hantaran terbaru dari Ummi, beliau memaklumkan bahawa ibu beliau telah ‘pergi’ meninggalkan kita semua.

“Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un, dengan berat hati, Ummi ingin memberitahu, Bonda Ummi, Sabrah Bte Hamid telah meninggal dunia tadi dalam keadaan tenang dan bersama anak cucu beliau.”

Menurut Ummi, jenazah Bonda akan disolatkan pada waktu Zohor di Masjid Sultan hari ini. Malah Ummi juga memohon kedatangan dan doa dan semua pihak.

Semoga Ummi dan keluarga tabah menghadapi dugaan ini serta dipermudahkan urusan oleh-NYA. Moga Allahyarhamah Bonda Sabrah Bte Hamid ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al-Fatihah.

Sumber : Ummi Abdullah Saadiah