Siakap Keli

“Bercakap, Meraung, Menangis Sepanjang ‘Movie’,” Ini Pesanan Buat Yang Bakal Tengok Avengers: Endgame

Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

 

YES, I’VE WATCHED AVENGERS: ENDGAME FIRST DAY SCREENING

Tadi tengok AVENGERS: ENDGAME show 9:30am kat TGV Cheras Selatan ada one couple seat belakang aku bawa anak kecik yang tak berhenti bercakap, meraung dan menangis throughout the movie.

Waktu action scenes okay juga sebab sound kuat tapi bila dia meraung during quiet scenes… damn!

I was annoyed at first. Under normal circumstances, I would’ve told them off. Tapi bila fikir balik efforts couple tu buat advanced booking for first day screening… aku cuba ignore dan keep focusing on the screen. But please lah young parents. This is a 3 hour movie!

Jarang la aku jumpa budak kecik yang boleh sit still during a three hour movie. Jadi pada couple with small kid yang nak tengok AVENGERS: ENDGAME, please be considerate to other patrons. Find a babysitter or go watch at a family friendly cinema.

Second, pada yang tak pernah tengok Marvel Cinematic Universe movies tapi nak tengok Endgame, maybe korang akan blur 70% of the movie. My advice to newbies, learn about the main characters background and important story arcs.

To fans, rewatch these four before watching Endgame:
1. The Avengers
2. Thor: The Dark World
3. Ant Man and The Wasp
4. Avengers: Infinity War

How’s the movie? AVENGERS: ENDGAME is a fun and emotional epic of gargantuan proportion. Also a befitting farewell love letter to mark the end of an era and the beginning of a new one.

That’s all I have to say about that. Go watch it. Then watch it again! (2019)

Sumber: Asrul Muzaffar Mohammed

Nur Farra

writ.er / [rahy-ter]
-noun
1. a peculiar organism capable of transforming caffeine into books.

Kami Juga Bersosial

Sekiranya anda ingin mendapat berita dari Siakap Keli pada 'News Feed' media sosial, anda boleh ikuti kami di